Jan Dulles Beeld © ANP

Jan Dulles roert kijkers tot tranen toe in Onmogelijke Duetten

07 juni 2021 07:39

Als Jan Dulles (46) samen met zijn vrouw en gezin in december 2020 afscheid moet nemen van hun pasgeboren dochter Donna, stort zijn wereld in. In het programma 'Onmogelijke Duetten', dat eerder is opgenomen en gisteravond is uitgezonden, doet hij zijn eerste televisie-optreden sinds haar overlijden.

"Overal word ik emotioneel van"

In het programma wil Jan Dulles - net als in 2018 - een onmogelijk duet aangaan met de in 2006 overleden zanger en componist Robert Long. Samen zingen ze het nummer 'Flink zijn'. Die keuze is voor Jan snel gemaakt, hoewel het verhaal van het nummer voor hem losstaat van wat hem vorig jaar is overkomen.

"Ik merk wel dat het niet uitmaakt welke emotie er voorbijkomt op tv of op de radio. Overal word ik emotioneel van", voegt hij eraan toe. "Emotioneler dan ik al werd. 'Flink zijn' is een liefdeslied. Ik heb dat meegemaakt. Als een relatie voorbij is en dat moment dat je echt afscheid van elkaar gaat nemen, dan denk je na over die tijd die je hebt gehad. Ik wilde dat ik zo'n lied had kunnen schrijven."

Het duet in Onmogelijk Duetten kun je online niet terugkijken. Jan zong het liedje eerder al op Omroep Max in 2018. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Dulles over derde kindje: 'Vernoeming naar Donna zou mooi zijn'

Het optreden van Jan wordt door verschillende kijkers direct als mooiste duet van de avond bestempeld. Menig Nederlander heeft met Jan en zijn familie meegeleefd na het tragische nieuws over dochter Donna, waardoor dit duet nog meer lading krijgt. Zo schrijft een kijker: 'Het mooiste duet bewaard voor het laatst. Zit met kippenvel en brok in mijn keel te kijken.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Dulles over verlies dochter: 'Het moet in één nacht gebeurd zijn'

Ze hebben steun van de hechte Volendamse gemeenschap na het overlijden van Donna. Toch lukt het de emotionele Jan niet om ondanks het verdriet te huilen. Dat vertelt hij onlangs in gesprek met Art Rooijakkers, dat je hieronder terug kunt kijken.

Op zondag 6 juni is de laatste aflevering van Onmogelijke Duetten uitgezonden op SBS6. Het is niet mogelijk om het progamma online terug te kijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!