Jan Dulles Beeld © Instagram @dullesofficial/Onmogelijke duetten

Jan Dulles: 'Productie had opdracht niet met mij te praten over Donna'

07 juni 2021 14:28

Jan Dulles had zondagavond de eer om met een van zijn muzikale helden, Robert Long, een duet te zingen in het SBS-programma 'Onmogelijke Duetten'. Op Instagram blikt de 46-jarige zanger nu terug op de bijzondere avond.

"Gelukkig voelde het met Nick en Simon heel vertrouwd"

Drie jaar geleden brengt de Volendammer al eens een ode aan 'de geweldige Robert Long' tijdens een Robert Long-tribute met het Metropole Orkest. 'Ik was al bekend met het werk van Robert Long en daarvan zeer onder de indruk, maar na die tribute wist ik het zeker: Robert Long is de meest ondergewaardeerde grootheid van het Nederlandstalige lied', schrijft de 3JS-frontman op Instagram.

De keuze om samen met zijn grote held te zingen is dan ook snel gemaakt, al denkt hij in eerste instantie natuurlijk ook aan grootheden zoals Elvis Presley, Jim Morrison en Frank Sinatra. 'Maar toen dacht ik ineens: welke overleden Nederlandse artiest zou ik nou het meeste tegenop kijken als die nog zou leven?'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Dulles roert kijkers tot tranen toe in Onmogelijke Duetten

De opnames voor de clip vinden afgelopen februari plaats en markeren het eerste televisie-optreden van Jan sinds het overlijden van dochtertje Donna. Het was volgens de zanger dan ook een emotionele avond. Gelukkig waren goede vrienden Nick Schilder en Simon Keizer, die het programma presenteren, er om hem te steunen.

'Dat was best een beetje raar', blikt de zanger terug op die bewuste dag. 'Alle mensen van de productie hadden letterlijk de opdracht gekregen om niet met mij te praten over wat ons overkomen was. Hoorde ik achteraf. Gelukkig voelde het met Nick en Simon heel vertrouwd, aangezien ik van hun heel veel steun heb gehad in de afgelopen maanden.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Dulles maakt geslacht baby bekend

Als Jan samen met zijn vrouw en gezin in december 2020 afscheid moet nemen van hun pasgeboren dochter Donna, stort zijn wereld in. Donna overleed aan complicaties die voortkwamen uit een scheurtje in haar middenrif. Sindsdien is de zanger een 'ander mens geworden'.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jaap uit 3JS en zijn vrouw slaan muzikale handen ineen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!