Steenrijk, Straatarm Beeld © KIJK / SBS

Alleenstaande vader houdt het niet droog in Steenrijk, Straatarm

10 juni 2021 12:35

De Drentse Björn en zijn twee kinderen Wesley (14) en Jolijn (12) hebben de week van hun leven in 'Steenrijk, Straatarm'. Omdat de alleenstaande vader sinds zijn scheiding in de financiële put zit, hopen de steenrijke Brabantse volkszanger Rob van Daal en zijn vriendin Karen het gezin een beetje op te vrolijken door hen onder te dompelen in luxe. Met succes.

"Ik doe alles voor mijn twee schatjes"

Net over de grens, in het Belgische Loenhout, zit de Brabantse volkszanger en nieuwbakken kunstenaar Rob er warmpjes bij. Hij woont in een kast van een huis, waar ook zijn vriendin Karen regelmatig te vinden is. Met een weekbudget van 1.500 euro hoeven de twee niet op de centen te letten, maar dat geldt niet voor de Drentse vader Björn. Sinds zijn scheiding zit hij diep in de financiële problemen en gaat al zijn salaris uit naar het afbetalen van zijn schulden. Een stressvolle situatie, die ook heel wat met zijn twee kids doet. "Ik heb weleens nachten in mijn bed liggen huilen", vertelt de 14-jarige Wesley.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alisa uit EOTB valt niet in smaak bij kijkers Steenrijk, Straatarm

Hoogste tijd dus voor wat ontspanning en plezier in het gezin van drie, dat door het dolle is als ze aan komen rijden bij de villa. Ze staan alledrie versteld van de inrichting - "Twee wastafels!" - en de grote hoeveelheid kunst die Rob in zijn woonkamer heeft uitgestald. Heel subtiel, inclusief reclame-banner. Ook zijn complete cd-collectie ligt over de eettafel verspreid. Hoe dan ook, het stel heeft het beste met de drie voor en leuke activiteiten voor ze in petto. Van borrelen en shoppen tot een bezoekje aan een fabriek voor kermisattracties, speciaal voor kermisfanaat Wesley.

Al tijdens het shoppen is vader Björn bijna stil van het 'luxe' leven. Hij is het niet gewend om zo veel geld uit te geven, laat staan om kleding voor zijn kinderen te kopen. Voor Jolijn is dat heftig. "Op school word er best wel vaak tegen mij gezegd: 'Heb je alwéér die kleren aan?' Ik kan er niets aan doen. Ik vind het best wel vervelend dat ik dat de hele tijd aan moet horen, want mijn ouders zijn gewoon niet zo rijk." Ze is dan ook maar wat blij met haar gloednieuwe outfit plus bijbehorende schoenen. "Deze schoenen waren mijn droom!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Steenrijk, Straatarm ontroerd door kansarm gezin

Als het drietal een fabriek voor kermisattracties bezoekt als verrassing voor Wesley is dat de spreekwoordelijke kers op de taart. Het jochie heeft de dag van zijn leven als hij een attractie mag besturen. "Dit is heel bijzonder. Wat een mooie dag is dit voor mij. Gewoon een kermisattractie bedienen. Dit is voor mij de beste ervaring in mijn leven!"

Zijn woorden raken vader Björn recht in zijn hart en hij houdt het niet meer droog. "Omdat dit anders nooit mogelijk is", zegt hij tussen de tranen door. "Nu was dit de kans voor mij om dit allemaal een keer te doen. Ik doe alles voor mijn twee schatjes. Ik hoop dat het in de toekomst wat beter wordt, dat het allemaal weer wat beter zal gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rijke man in Steenrijk, Straatarm leefde jarenlang op straat

Over steenrijk gesproken: Elettra Lamborghini is naast de kleindochter van de steenrijke automagnaat ook sinds afgelopen zomer de vrouw van onze DJ Afrojack. Sinds kort heeft zij een eigen realityserie en zoals je verwacht sjezen de miljoenen je daarin om de oren:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!