Renze Klamer en Fidan Ekiz in 'De Vooravond' Beeld © ANP

Fidan Ekiz en Renze Klamer stoppen als presentatoren De Vooravond

10 juni 2021 16:29

BNNVARA heeft laten weten dat Fidan Ekiz (45) en Renze Klamer (32) stoppen als presentatoren van talkshow 'De Vooravond'. Sophie Hilbrand (45) en Khalid Kasem (43) presenteren het praatprogramma vanaf eind augustus om beurten. Dat laat een woordvoerder van de NPO weten.

"Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz"

Over het besluit vertelt Gert-Jan Hox, directeur content van BNNVARA, het volgende: "Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met in elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken." 

Vanaf 30 augustus zullen Sophie en Khalid afwisselend de nieuwe talkshow presenteren: "Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt. Renze en Fidan zijn allebei programmamakers die we vanwege hun passie, vakmanschap en lef heel graag behouden bij BNNVARA. We zijn met hen in gesprek over toekomstige programma's en projecten." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bekendmaking songfestivallied te zien in De Vooravond

Zowel Sophie als Khalid reageert enthousiast op het nieuwe tv-avontuur: "Verwondering, interesse en enthousiasme. Dat is wat ik meeneem en wat zal moeten leiden tot mooie, inspirerende gesprekken. Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken", aldus Khalid. 

Sophie laat weten dat ze na anderhalf jaar Op1 de smaak te pakken heeft: "Ik ga Hugo [Logtenberg, red.] wel erg missen, maar ben er trots op dat ik voor m'n cluppie BNNVARA op die mooie plek, samen met een nieuw team, dit programma kan gaan maken. En ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe man in m'n leven."

Toen De Vooravond begon op NPO1 reageerde bekend én onbekend Nederland massaal op de eerste aflevering. Ook tv-columnist Angela de Jong deelde haar ongezouten mening, zoals hieronder is terug te zien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers De Vooravond ontroerd door aangrijpend verhaal Jacob (13)

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!