Openingsceremonie EK voetbal 2021 Beeld © ANP

Ondanks spectaculaire opening EK-voetbal, ook kritiek

11 juni 2021 21:14

Veel kijkers hebben vrijdagavond enthousiast gereageerd op de spectaculaire openingsceremonie van het EK-voetbal in het Stadio Olimpico in Rome. De show werd geopend met een dansact en werd opgevolgd door een kleurrijk optreden van de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli (62). Toch klinkt er ook kritiek op de openingsshow.

"Wat een prachtige opening"

Op social media regent het positieve reacties: 'Kippenvel voor Andrea Bocelli voor deze opening', 'De openingsceremonie is ongelofelijk', 'Wat een prachtige opening' en 'Wow', wordt er zoal geschreven. Hieronder nog meer reacties. 

Na de act van Andrea was ook een optreden van de Nederlandse dj Martin Garrix met Bono en The Edge te zien. Zij schreven speciaal voor het EK-voetbal het nummer 'We Are The People'. Martin en Bono waren niet live aanwezig, maar werden wel driedimensionaal op het veld geprojecteerd tijdens de openingsceremonie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wolter Kroes over nieuwe versie 'Viva Hollandia'

Maar terug in de NOS-studio reageren tafelgasten Rafael van der Vaart en Marco van Basten minder positief op de openingsact. "Ik vind het onbegrijpelijk. Waarom doen ze dit? Warming-up is ontzettend belangrijk. Het gaat om de sporters. Zometeen moeten ze spelen en dan gaan we voetbal kijken", vertelt Marco onder andere. Rafael is het met zijn standpunt eens. Maar ondanks de verloren tijd voor de al dan niet cruciale warming-up, genoot mede tafelgast Leonne Stentler wel van de opening. 

Aankomende zondag zal Nederland voor het eerst in actie te zien zijn op het EK. Wolter Kroes ging deze vrijdag alvast naar Den Haag om daar de oranjekoorts peilen. Hoe het er precies aan toe ging, zie je in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wolter Kroes peilt de oranjekoorts in politiek Den Haag

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!