Op1 Beeld © ANP

Ook deze BN'ers presenteren Op1 in de zomer

14 juni 2021 15:52

De talkshow 'Op1' op NPO1 krijgt er deze zomer op de maandagavond een nieuw presentatieduo bij. Niemand minder dan Erik Dijkstra (44) en Natasja Gibbs (42) mogen de komende maanden het programma aan elkaar praten. Dat bevestigt een woordvoerder van BNNVARA aan het 'AD'.

"Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt"

Tot 5 juli komen namens de omroep eerst nog Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand in actie, en daarna mogen Erik en Natasja het stokje overnemen. 

Erik heeft al ruime ervaring met het presenteren van de show: hij was al een van de presentatoren toen de show begon in januari 2020. Hij stopte vervolgens na een klein jaar. Natasja is vooral bekend van de radio en zal voor het eerst de talkshow presenteren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talitha Muusse heeft geen spijt van Op1: 'Daar zitten voelde als een persoonlijke overwinning'

De NPO komt de laatste weken volop in het nieuws door de vele wijzingen in het tv-aanbod. Zo werd vorige week bekend dat het programma De Vooravond na de zomer op de schop gaat. 

Omroep BNNVARA maakte afgelopen donderdag namelijk bekend na de zomer te stoppen met de vaste presentatoren Renze Klamer en Fidan Ekiz vanwege het 'gebrek aan urgentie' bij het programma. Er komen vanaf 28 augustus twee nieuwe presentatoren op dat tijdslot te zitten die afwisselend solo een programma gaan presenteren. "Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt", zei BNNVARA-contentdirecteur Gert-Jan Hox daarover.

De Vooravond verving in 2020 DWDD, toen Matthijs van Nieuwkerk daarmee stopte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lieve reacties doen Renze Klamer 'erg goed' na stop De Vooravond

Angela de Jong sprakeloos na exit Renze en Fidan

08:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!