Dirty Lines Beeld © Bete Van Meeuwen / Netflix

Abbey Hoes en Benja Bruijning in nieuwe Netflix-serie Dirty Lines

15 juni 2021 11:29

Abbey Hoes, Charlie Chan Dagelet en Benja Bruijning hebben rollen bemachtigd in de nieuwe Nederlandse Netflix-serie 'Dirty Lines'. Zij spelen naast Joy Delima, Minne Koole en Chris Peters, die de hoofdrollen voor hun rekening nemen.

Dirty Lines is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig en gaat over de opkomst van telefoonsekslijnen. Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekstelefoonlijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekstelefoonlijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix gaat opnieuw door aanbod en verwijdert deze titels

De serie wordt geproduceerd door Fiction Valley en is geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart), die samen met Tomas Kaan en Anna van der Heide ook verantwoordelijk was voor de regie. Dirty Lines bestaat uit zes afleveringen en verschijnt in 2022 wereldwijd op Netflix.

Ook acteervriendinnen Elise Schaap en Anna Drijver werken samen aan een Nederlandse Netflix-serie. Meer daarover vertellen ze in onderstaande video.

 

Acteervriendinnen Anna en Elise opnieuw samen in Netflix-serie

01:59
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix dropt trailer van vierde en laatste seizoen Atypical

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!