Help, mijn man is klusser Beeld © Videoland

John Williams schudt deelnemer wakker in HMMIK: 'Bij jou begonnen'

15 juni 2021 12:41

Te midden van haar geliefde paarden in Schagerbrug woont Selena al enige tijd met haar twee kids in een bouwval. Nadat hun aannemer de klus noodgedwongen niet af kon maken beloofde haar man Danny het huis zelf aan te pakken, maar volgens haar gaf hij daar al snel de brui aan. Voor John Williams (51) genoeg reden om er een kijkje te nemen in 'Help, mijn man is klusser'.

"Ik heb het gevoel dat ik neergezet wordt als iemand die heeft gelogen"

Zo'n 2,5 jaar geleden werd Selena haar droomhuis beloofd: op het platteland, met genoeg ruimte voor haar kids en een fijn verblijf voor haar paarden. Klinkt leuk, maar dat droomhuis is nog ver te zoeken. 

Nadat hun aannemer de klus niet af kon maken door een ongeluk, bleven zij in een bouwval achter en beloofde Danny het huis met eigen handen af te maken. Maar nu, een paar jaar later, slaapt het hele gezin op één slaapkamer, worden de kinderen gewassen in een emmer en hebben ze geen fatsoenlijke woonkamer.

Kortom, Selena trekt aan de noodrem en neemt het Danny behoorlijk kwalijk dat ze nu in deze ellende zit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HMMIK-deelnemer trekt opnames niet en wil relatie verbreken

Maar is het wel terecht dat Danny daar de schuld van krijgt? Nadat John hem confronteert met zijn deelname aan het programma reageert hij in eerste instantie beduusd, maar even later kan hij niet wachten zijn handen uit de mouwen te steken. "Het kan niet meer zo", geeft hij toe tegenover zijn vrouw. "Maar het gaat vanaf nu de goede kant op." 

Nog een klein beetje van de wereld door wat hem zojuist is overkomen begint hij met zijn eerste taak. "Ik geniet nu echt!" aldus Danny na klusdag één. "Ik heb er reuze veel zin in en het gaat allemaal lekker." Ook de dagen erna is hij in zijn nopjes en zijn zijn medeklussers enthousiast over zijn inzet en het resultaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ophef om ondankbare vrouw in Help Mijn Man Is Klusser

En dat enthousiasme werpt vragen op. "Hij is vrolijk en heeft er zin in. Ik snap eigenlijk niet wat het probleem is waarom we hier moeten zijn", aldus de klussers. Die vraag komt ook voort uit het feit dat Danny zelf aangeeft de laatste jaren wel degelijk aan het klussen te zijn geweest. In tegenstelling tot Selena. Voor John alle reden voor een goed gesprek met de man en vrouw des huizes.

De presentator valt meteen met de deur in huis. Want waarom zijn de stallen voor de paarden wél af en worden hun kids gewassen in een emmer? Volgens Danny 'moest dat eerst gereed zijn', refererend aan de droom van Selena. "Ik weet het wel, maar: prioriteiten jongens! Haar droom heeft ervoor gezorgd dat je er zo bij zit. Als je het aan mij vraagt is het daar begonnen", aldus John. En die komt keihard binnen bij Selena. Vooral als hij haar ook nog eens confronteert met het feit dat Danny zegt wél geklust te hebben de afgelopen tijd. "Je paarden zitten er nog beter bij!" doet de presentator er tot slot een subtiel schepje bovenop.

"Ik heb het gevoel dat ik neergezet wordt als iemand die heeft gelogen", reageert ze. "Ik voel me een beetje aangevallen. Dat hij de onschuld is en ik de bitch in dit verhaal. Dat vind ik niet heel eerlijk."

Als de schrik een beetje is weggeëbd begrijpt ze toch goed wat John er eigenlijk mee wil zeggen. "Het doet wel een beetje zeer, maar nu zie ik het helder. Dat is niet zo leuk." Het kwartje is gevallen. Voor zowel Selena als voor Danny is het nu duidelijk dat ze allebei moeten zorgen voor meer harmonie in het gezin en - misschien nog belangrijker - dat ze de prioriteit dáár moeten leggen in plaats van bij de paarden. "Als wij onze energie in andere dingen hadden gestopt, dan hadden we er inderdaad niet zo bij gezeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangere HMMIK-kandidate kan niet meer: 'Dan ben ik weg'

Het is niet de eerste aflevering van het seizoen Help, mijn man is klusser waarin John perplex stond van wat hij aantrof. Hij vertelt erover in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!