Beeld © Will Hart/NBC

'Liz' stopt na acht seizoenen met The Blacklist

15 juni 2021 21:09

De makers van 'The Blacklist' hebben nog maar net groen licht gekregen dat ze een negende seizoen mogen draaien, of er is al slecht nieuws. Acteur Megan Boone (38), die als Elizabeth Keene één van de hoofdrollen vertolkt, stopt er na het achtste seizoen mee. Dat meldt 'Deadline'.

Een grote schok voor de fans, hoewel het nieuws al een tijdje bekend is bij de makers van de NBC-serie. De knoop is namelijk doorgehakt vóór de serie werd vernieuwd voor het negende seizoen. Het betekent in ieder geval dat 'Liz' in het huidige seizoen dus voor het laatst te zien als hoofdrolspeler. Volgens Deadline is het een 'wederzijdse beslissing'.

Het geeft de schrijvers van The Blacklist in ieder geval tijd om Liz netjes uit de serie te schrijven, terwijl Megan ondertussen nadenkt over de volgende stap in haar carrière. De woordvoerders van NBC en Sony Pictures TV, die The Blacklist maken samen met Universal TV, willen niet reageren op het nieuws.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Blacklist krijgt door corona een bijzondere seizoensfinale

In The Blacklist volgen we Raymond 'Red' Reddington. Hij was altijd één van de meest gezochte criminelen van Amerika, maar biedt zichzelf aan als informant bij de autoriteiten. Het aanbod wordt geaccepteerd, waarna hij gaat samenwerken met FBI-agent Elizabeth Keen. De twee lijken vier handen op één buik, maar al snel wordt duidelijk dat Red niet voor de poes is en nog altijd veel ongein uithaalt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Einde nog niet in zicht voor The Blacklist

Het achtste seizoen van The Blacklist is nu te zien op Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!