Absolutely Fabulous Beeld © Getty Images

Hoofdrolspeler Absolutely Fabulous: 'Serie had nu niet gekund'

16 juni 2021 04:03

De succesvolle Britse comedyserie 'Absolutely Fabulous' zou volgens bedenker, scriptschrijver én hoofdrolspeelster Jennifer Saunders (62) anno 2021 niet meer uitgezonden worden. De comédienne denkt dat haar pitch nu niet 'woke' genoeg zou zijn en er teveel mensen beledigd door geraakt worden. Dit meldt 'The Sun'.

"In principe is het hoofdstuk Ab Fab afgesloten"

Jennifer lanceerde de serie in 1992 en speelde de rol van Edina Monsoon. Joanna Lumley gaf gestalte aan haar beste vriendin Patsy Stone, een modieus gekleed type dat zich laafde aan drank en drugs. Het duo schreef televisiegeschiedenis gedurende de vijf seizoenen die ze neerzetten, waarna er in 2016 nog een film uitkwam. Maar Saunders meent dat 'iedereen tegenwoordig te gevoelig is geworden'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Abbey Hoes en Benja Bruijning in nieuwe Netflix-serie Dirty Lines

"Ik word doodziek van al die mensen die vinden dat je dit of dat niet meer mag zeggen. Dat is de hedendaagse moderne tijd, er is altijd wel iemand beledigd of geraakt. Hou toch op zeg, het is geen schande om een mening ergens over te hebben. Er is ontzettend veel veranderd in het maken van komedie en niet ten goede. Als je ergens niet direct een goed antwoord op hebt, dan wordt een onderwerp geschrapt uit angst om 'verkeerd' over te komen," aldus Jennifer.

Hoewel fans van de show nog steeds hopen op een nieuw vervolg, lijkt de kans daarop klein volgens Saunders. "We zijn oud en hebben alles ook wel zo'n beetje uit de kast getrokken voor Patsy en Eddie. Mocht er iets gebeuren dan zie ik er eerder een serie komen dan een film, maar in principe is het hoofdstuk Ab Fab afgesloten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel bioscoopbezoek voor Absolutely Fabulous

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!