Beeld © ITV2

Ouders overleden Love Island-sterren slaken noodkreet

21 juni 2021 16:23

De moeders van Sophie Gradon en Mike Thalassitis, bekend van 'Love Island UK', hebben een noodkreet geslaakt. Ze verzoeken toekomstige kandidaten van de realityshow uit het programma te stappen. Een nieuw seizoen van 'Love Island UK' begint op maandag 28 juni.

"Ze moeten eruit stappen, voordat het te laat is"

Sophie Gradon was te zien in seizoen twee. Een seizoen later deed Mika Thalassitis mee. Beide realitysterren beroofden zichzelf van het leven, nadat ze te zien waren in het programma. In februari 2020 pleegde Caroline Flack, die het programma presenteerde, ook zelfmoord.

Sophie's moeder Deborah, vertelt nu dat haar dochter nooit meer hetzelfde was, nadat ze meedeed aan het programma in 2016. "Ze zijn zes avonden per week te zien op onze televisies en mensen doen alsof ze ze kennen, maar Sophie was na haar deelname nooit meer de oude." Daarom heeft Deborah een boodschap naar de toekomstige kandidaten van de show. "Ze hebben niet door hoe die roem effect op ze kan hebben. Ze moeten eruit stappen, voordat het te laat is."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Love Island-presentatrice Caroline Flack overleden

Shirley, de moeder van Mike, vertelde aan The Mirror dat je simpelweg niet kunt voorspellen hoe deelname aan de show invloed kan hebben op de kandidaten. Het productiehuis ITV, dat de show maakt, heeft bevestigd extra maatregelen te nemen, gezien de gebeurtenissen uit het verleden. Zo wordt er aan de kandidaten psychologische hulp geboden en worden ze begeleid in het omgaan met reacties op social media.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Drie Love Island-gezichten stapten uit het leven: 'Haal het van de buis'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!