Beeld © SBS/De Oranjezomer van 21 juni 2021

Emigratieplannen Gordon keihard afgekraakt door VI-mannen

22 juni 2021 11:44

'Veronica Inside' mag dan voor de gelegenheid zijn omgedoopt tot 'De Oranjezomer', Johan Derksen (72) en zijn kompanen zijn niks veranderd ten opzichte van normaal. En dat betekent harde grappen en compromisloze uitspraken. In de uitzending van maandagavond moest Gordon (52) het ontgelden.

"Dan ga je daar toch níet wonen?"

Onderwerp van gesprek tijdens de derde helft zijn de verhuisplannen van de zanger slash presentator. Gordon zou helemaal klaar zijn met Nederland en graag naar Dubai willen verhuizen. Iets waar Johan Derksen niets van begrijpt en dat met name vanwege Gordons geaardheid. Derksen vindt het maar 'stom gelul', laat hij weten. "Als je toch een beetje op de hoogte bent, zeker als homo, dan weet je toch in welke landen er een straf op staat? Dan ga je daar toch níet wonen? Dat wil je toch gewoon niet?"

Homoseksualiteit is strafbaar in de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Winq riskeren homo's - ook buitenlandse - jarenlange gevangenissen of zweepslagen. Mannen die daadwerkelijk seks hebben met mannen kunnen zelfs de doodstraf krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoofdredacteur Libelle reageert fel terug op Johan Derksen

Al snel haakt René van der Gijp (60) aan op het onderwerp. "Volgens mij mag je wel homo zijn, maar mag je de daad niet verrichten." En dan neemt het gesprek een schunnige wending. "Je kan ook moeilijk zeggen als er twee agenten binnenkomen: 'Hij zat er niet in!' Dat lijkt me ook een beetje slordig." Waarna Derksen er nog een schepje bovenop doet: "Dan ruiken ze er even aan en dan weten ze het." Ja, zoals we al zeiden: niks veranderd.

Ook Wim Kieft (58) is van mening dat Gordon beter in Nederland kan blijven, maar hij heeft een heel andere reden: het uitgaansleven in Dubai. "Als die Gordon van zijn verslaving af wil komen... Het is wel heel uitdagend daar. (...) Sommige plekken kun je dan beter ontwijken." De oud-voetballer is zelf ook verslaafd geweest aan alcohol en cocaïne, maar is nu al jaren clean.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon laat gastric bypass aan zijn neus voorbij gaan

Overigens vindt Derksen het überhaupt kul dat Gordon klaar is met Nederland. Sterker nog: het VI-gezicht wordt 'misselijk' van alle BN'ers die stellen klaar te zijn met ons kikkerlandje. "We kunnen alles over Nederland zeggen, maar het is een van de weinige landen waar je nog een redelijke vrijheid hebt, al slaat de betutteling hier ook toe. Wat wij hier aan tafel uitkramen dat kan haast in geen land, maar in Nederland wel."

De Oranjezomer zie je elke avond rond 23.00 uur op SBS 6. Het fragment van gisteren zie je hier vanaf 23:12. 

Onlangs had Derksen het nog aan de stok met onze eigen Maxim Hartman. Dat zie je in de video hieronder.

Maxim Hartman reageert fel terug op uithaal Johan Derksen

01:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!