Johan Derksen en Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Johan Derksen haalt nieuwe vriendin Matthijs van Nieuwkerk door het slijk

24 juni 2021 11:18

Voetbalanalist Johan Derksen (72) haalde - niet bepaald voor het eerst - woensdagavond weer even uit in het SBS-programma 'De Oranjezomer'. Deze keer heeft hij het gemunt op de nieuwe vriendin van presentator Matthijs van Nieuwkerk (60), 'Tubantia'-hoofdredactrice Martha Riemsma.

Het nieuws van Matthijs en Martha kwam woensdagochtend vrij onverwachts naar buiten. Wanneer Wilfred Genee het nieuwtje aan Johan vertelt in hun voetbalprogramma De Oranjezomer, reageert hij als volgt: "Die ken ik wel. Dat is een juffrouw die vroeger bij de abonnementenafdeling werkte en die is omhooggevallen en hoofdredactrice geworden. Die schrijft sullige columnpjes in Tubantia." 

Wilfred reageert een tikkeltje ongemakkelijk: "Ik weet niet zeker of we het over dezelfde hebben..." Waarop Johan verder vertelt: "Als het de hoofdredacteur is, die schrijft stukjes, daar moet een hoofdredacteur zich bijzonder voor schamen." 

Even later sluit Wilfred het gesprek af met: "Nou, die kan ze ook weer in haar zak steken. Er is ook niemand die hier gevrijwaard blijft van enige kritiek aan deze tafel." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoofdredacteur Libelle reageert fel terug op Johan Derksen

Johan en hoofdredacteuren gaan blijkbaar niet goed samen, want onlangs had hij het aan de stok met die van Libelle. Hij schoffeerde vorige week namelijk NOS-analisten Suze van Kleef (35) en Mandy van den Berg (30) en stelde dat deze vrouwen vroeger 'de Libelle lazen en gingen breien'. 

"Nederland kan heel trots zijn op Suze van Kleef, de eerste vrouwelijke voetbalcommentator bij Langs de lijn", reageerde Libelle-hoofdredacteur Hilmar Mulder vervolgens. "We hebben deze week een groot interview met haar in de Libelle staan." De hoofdredacteur vindt het raar dat Johan haar blad schetst als iets uit een ver verleden. "We hebben een bereik van 4 miljoen vrouwen per maand. We staan midden in de maatschappij en zijn met onze tijd meegegaan. Dat kan Johan Derksen niet zeggen." Haar hele reactie is hier terug te lezen

Eerder deze week kreeg Gordon er nog van langs in De Oranjezomer. Én Johan kreeg het recentelijk ook aan de stok met Maxim Hartman. Wat er precies is voorgevallen tussen de twee kemphanen, zie je in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen 'ziet geen ruimte' om door te gaan met VI

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!