Bilal Wahib Beeld © Op1

Langverwachte tv-optreden Bilal Wahib levert gemengde reacties op

25 juni 2021 23:18

Het kan je niet zijn ontgaan: Bilal Wahib (22) is vrijdagavond in talkshow 'Op1' door het stof gegaan vanwege de veelbesproken video waarin hij een minderjarige jongen uitdaagde zijn geslachtsdeel te laten zien voor geld. Kijkers zaten volop voor de buis en dat leverde gemengde reacties op. Van 'rommelig' tot 'ontroerend'. Toch zijn er veel mensen die de acteur een schone lei gunnen.

"Ik vind het knap van Bilal dat hij er zit. Hij maakte een fout. Hij is 22!"

De presentator, zanger en Mocro Maffia-acteur bood gisteren allereerst excuses aan aan het slachtoffer en zijn vriend Oussama Ahammoud, die ook in de Instagramvideo te zien was. Ook kwam een excuus voor 'heel Nederland'. Hij vertelt dat hij op het moment zelf niet door had dat hij fout zat, en hij heeft het naar eigen zeggen zelf verpest. "Het was een domme manier van humor hebben", zegt hij erover. "Daar heb ik nachten van wakker gelegen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib doet voor het eerst zijn verhaal: 'Ik heb het zelf verpest'

Bilal heeft 'een regeling' getroffen met de minderjarige jongen die te zien is in de video. Welke afspraken dat zijn, kon hij niets over zeggen. "Ik heb zijn ouders gesproken en we zijn tot iets gekomen." Onlangs heeft hij naar eigen zeggen geen contact meer gehad met de jongen. "Hij heeft er nog wel last van. Wat ik wil zeggen is dat het niet zijn schuld was, maar volledig die van mij." 

Dat heel Nederland over hem viel, begrijpt de acteur maar al te goed. "Iedereen heeft z'n mening en wij leven in een vrij land. Als ik dat zou tegenspreken, dat zou heel raar zijn. Ik heb een fout gemaakt." Bilal werd opgepakt op verdenking van het maken en verspreiden van kinderporno en de video kostte hem zijn carrière. Zijn muziek werd niet meer gedraaid op de radio, programma's waarin hij te zien was werden van de buis gehaald. "Ik heb nog nooit zo'n harde klap in mijn gezicht gekregen", blikte hij vrijdag terug op de 'allergrootste fout van m'n hele leven'. "Ik zit hier niet voor de mensen die ik niet ken, ik zit hier zodat ik mijn eigen moeder weer kan aankijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

3FM-dj Sander Hoogendoorn draait nummer van gecancelde Bilal

Kijkers zaten aan de buis gekluisterd door het verhaal van Bilal. En de meningen gaan alle kanten op. Daar waar velen zijn verhaal weinig indrukwekkend vonden, zijn er ook veel kijkers die juist sympathie hebben voor de acteur, die volgens hen inmiddels wel een tweede kans verdient. 'Hij is ook maar een mens.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitteraars: 'Lil' Kleine net zo fout als Bilal Wahib, oneerlijk'

De storm die losbarstte na het incident op Instagram maakte veel tongen los. Ook John van den Heuvel vond er het zijne van, zo zie je in onderstaande video.

John noemt Top Notch hypocriet na beëindiging samenwerking Bilal

08:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!