Finale Love Island Beeld © Love Island/Videoland

Winnaars Love Island bekend: 'Dit is wel de kers op de taart'

27 juni 2021 21:13

Na vijf weken vol liefde nemen we afscheid van de 'Love Island'-villa en zijn bewoners. Eén koppel verlaat het huis niet alleen met elkaar, maar ook met €25.000 euro. RTL Boulevard sprak direct na de grande finale met de absolute winnaars.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Love Island.

"We hebben ons helemaal niet gefocust op het geld, maar alleen op het avontuur en onszelf"

Na een loeispannende finale, waarbij de liefde aan elkaar nog eens verklaard werd, zijn tortelduifjes Esmee en Job uitgeroepen als de winnaars van Love Island 2021. Met Donny en Rowenna als geduchte concurrenten bleef het tot de allerlaatste minuut spannend wie het stokje van Joan en Mert zou overnemen.

Toch wist het ijzersterke duo hun concurrentie voor te blijven. Job en Esmee zijn al sinds de start van Love Island een koppeltje en zijn in de tussentijd niet van elkaars zijde geweken - als je het uitstapje naar Casa Amor niet meetelt. De twee vielen als een blok voor elkaar en de verliefdheid was duidelijk voelbaar voor de kijker thuis, waardoor zij er met de winst vandoor gaan. Ze hebben door het programma niet alleen de liefde gevonden, maar ook een geldbedrag van €25.000 gewonnen, dat ze samen delen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Finaleweek Love Island van start bij Videoland

"We hadden dit totaal niet zien aankomen", vertelt Job aan RTL Boulevard de dag na de finale. "We zitten hier al vanaf dag één en het is zo bijzonder wat we allemaal hebben meegemaakt." Ook voor Esmee kwam de winst als een totale verrassing: "Het is zo gek dat het nu allemaal voorbij is."

De love birds, die al officieel vriendje en vriendinnetje zijn, laten weten de toekomst in Nederland rooskleurig in te zien. "Ik mag haar ouders mijn schoonouders noemen dus ben heel benieuwd om ze te ontmoeten in Nederland, dat gaat zeker snel gebeuren", aldus een smoorverliefde Job. "We hebben ons helemaal niet gefocust op het geld, maar alleen op het avontuur en onszelf. Maar dit is wel de kers op de taart."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island voorlopig niet met Nederlandse én Belgische kandidaten

Wat ze met de €25.000 euro gaan doen, dat hebben ze nog niet uitgevogeld. Als ze weer in Nederland zijn gaan ze er in ieder geval eerst lekker samen tussenuit. De rest willen ze misschien wegzitten om samen te gaan wonen, zo vertelt Esmee. 

Het hele seizoen van Love Island kijk je nu terug bij Videoland. Meer van Esmee en Job zie je aanstaande maandag in Love Check-up. De aflevering met Joan en Mert kijk je hieronder terug.

Love Check-up: Finalenacht eindigde in drama voor Joan en Mert

10:54
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood open over toekomstplannen met Soy Kroon

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!