Kopen zonder Kijken Beeld © Videoland

Kopen Zonder Kijken-stel zet huis na één dag weer in de verkoop

27 juni 2021 16:24

Ga er maar aan staan: een woning kopen zonder er zelf maar voor een glimp bij betrokken te zijn. Het gebeurt in 'Kopen Zonder Kijken' en hoewel dat avontuur vaak goed uitpakt, is dat niet bij iedereen het geval. Aan 'LINDA.' vertellen oud-deelnemers Diana Villa Martinez en Jeffrey Kuipers dat ze hun stulp na één dag alweer in de verkoop hebben gegooid.

"We hadden twee huizen op onze naam staan en we zaten midden in de lockdown"

Het stel wilde een groter huis in woonplaats Haarlem en legde de volledige verantwoordelijkheid neer bij Martijn Krabbé en zijn team. Enthousiast begonnen ze aan het avontuur, waarbij ze - vanwege de hoge prijzen in Haarlem - ook omliggend gebied verkennen. Als het team een woning heeft aangekocht, is het tijd voor de inmiddels welbekende toer.

"We reden langs veel verschillende huizen. Sommigen konden we meteen al afstrepen. De huizen waar we langsreden in Heemstede bijvoorbeeld, die waren ver boven ons budget. Het was een spannend ritje en we hadden de uitkomst nooit geraden", vertelt het koppel aan LINDA.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-stel zet woning na 5 maanden weer te koop

Een week later is het zover en mogen ze het voor hun aangekochte huis in Haarlem bezichtigen. Eenmaal voor de woning, die nog gestyled en verbouwd moet worden, schrikken ze zich dood: ze noemen het al direct 'een grafsteen'. "Het lag aan een prachtig straatje, maar het was ruim negentig vierkante meter. Daarmee gingen we er maar tien vierkante meter op vooruit." En extra ruimte was nou juist waarnaar ze op zoek waren. "We waren ons appartement ontgroeid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeffrey en Diana kopen 'grafsteen' in Kopen Zonder Kijken

Hoe mooi de woning ook was verbouwd: ze zagen het niet zitten. Het stel zegt tegen LINDA. het team dankbaar te zijn voor alle moeite, maar zetten het huis een dag nadat ze de sleutels hebben gekregen in de verkoop. "Dat zorgde voor stress. We hadden twee huizen op ons naam staan en we zaten midden in de lockdown. Wat zou er met de huizenmarkt gebeuren?" Toch is het Kopen Zonder Kijken-huis in een paar weken verkocht en toeven ze inmiddels in hun woning van 155 vierkante meter in Nieuw-Vennep. "Hier en daar zijn nog dingen die we willen doen, maar we wonen prachtig."

Bekijk de aflevering van Diana en Jeffrey hier terug.

Kopen Zonder Kijken keert deze zomer terug voor een vierde seizoen. Hier lees je er alles over.

Deelnemers schrikken wel vaker van hun aangekochte stulp in Kopen Zonder Kijken. Bekijk hieronder de eerste reactie van Pien en Alex op hun nieuwe aankoop...

Kopen zonder Kijken-koppel schrikt van bouwval: 'Eén grote ellende'

00:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!