Sander Lantinga Beeld © ANP

Sander Lantinga schrijft niet al zijn Love Island-teksten zelf

28 juni 2021 11:07

Kenmerkend aan 'Love Island' is dat de voice-over van dienst geen blad voor de mond neemt. Iets wat Sander Lantinga (44) ook dit seizoen in stand hield. De radio-dj deinsde er niet voor terug de Islanders flink op de hak te nemen. En dat zorgde voor een aantal hilarische uitspraken. "Het is schuren en prikken. Ik zeg altijd: ze krijgen de ernst die ze verdienen", onthult hij in het 'Algemeen Dagblad'.

"Ze zijn tevreden en ik vind het leuk, dus ik mag hopen op een vervolg"

De scherpe opmerkingen van Sander zorgen mede voor het succes van Love Island. Maar, opvallend feitje: hij schrijft de gevatte teksten niet altijd zelf! In het interview met AD schuift de radio-dj de eer namelijk door naar Frank Westrus, die deels verantwoordelijk is. "Dat gaat in goed overleg", legt hij uit. Wel heeft hij een eigen inbreng.

"Gelukkig leent mijn stem zich wel voor programma’s als Love Island", gaat Sander verder. Daarmee bedoelt hij dat de lichte ironie zich meester maakt van zijn stem en hij lekker zichzelf kan zijn: "Commentaar kan met een knipoog. Tongue-in-cheek. Dat ligt me wel, zeker omdat Love Island een iets serieuzere opzet kent en het vuurwerk ook van de voice-over mag komen. Dat is anders dan bij bijvoorbeeld Temptation Island en Ex On The Beach, waar het moet knallen en de vrijages je na één dag al om de oren vliegen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island voorlopig niet met Nederlandse én Belgische kandidaten

Sander, die vijf weken lang elke avond de voice-over insprak, vertelt ook een band met de kandidaten te hebben opgebouwd - al is het eenzijdig. "Het is ontspanning, dagelijks, je leeft mee", vertelt hij niet alleen als commentator maar ook als fan. Hij vond het dan ook een leuk seizoen, al gebeurde er volgens hem wel een stuk minder dan vorig jaar "De mensen waren een stuk oprechter. Ik leefde echt met hen mee. Ze waren aandoenlijk, echt op zoek naar liefde (...) Er komen dus echt verliefde stelletjes uit."

Of hij volgend seizoen weer van de partij is, dat weet Sander nog niet. Volgens de radio-dj is er nog niets bekend over een eventueel nieuw seizoen. Maar hij heeft hoop: "Ze zijn tevreden en ik vind het leuk, dus ik mag hopen op een vervolg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Winnaars Love Island bekend: 'Dit is wel de kers op de taart'

Het hele seizoen van Love Island kijk je nu terug bij Videoland. Meer van Esmee en Job zie je maandag in Love Check-up. De aflevering met Joan en Mert kijk je hieronder terug.

Love Check-up: Finalenacht eindigde in drama voor Joan en Mert

10:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!