Beeld © RTL

Jaïr Ferwerda krijgt eigen programma op RTL 4

05 juli 2021 11:58

Politiekverslaggever Jaïr Ferwerda (44) verruilt Den Haag voor het buitenland. De presentator krijgt een eigen programma waarin hij op pad gaat met vermogende Nederlanders die zijn geëmigreerd.

Jaïr gaat in Hai Society op onderzoek uit: hoe wonen deze welvarende Nederlanders? Hoe werken ze? En hoe vieren zij het leven? Onbevangen en met de nodige humor geeft Jaïr een uniek kijkje in Nederlandse enclaves.

Voor deze nieuwe serie reisde Jaïr het afgelopen jaar naar landgenoten in exclusieve oorden, zoals Saint-Tropez, Monaco, Curaçao en het luxueuze Vale do Lobe in Portugal. Jaïr portretteert en ontmoet grote ondernemers, paradijsvogels, pensionado’s en bon vivants die ons land hebben achter gelaten en het goede leven leiden. Hij vaart mee op hun boten, test de nieuwste speeltjes, frequenteert de meest exclusieve uitgaansgelegenheden en bezoekt met een Nederlandse makelaar ter plaatse de mooiste huizen. Veelvuldig wordt in het programma ook de Hollandse vraag gesteld: ‘‘Wat kost dit eigenlijk?’’ In Hai Society zien we ook dat ondanks al die weelde niet alles te koop is in het leven.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Beau over commentaar van Eva Jinek: 'Heel grappig'

Jaïr gaat in deze serie ook op bezoek bij bekende Nederlanders in de streek. Zo treft hij Golden Earring-zanger Barry Hay op Curaçao, gaat hij op pad met Truus en Louis van Gaal in de Algarve en heeft hij een van de laatste interviews met Jan des Bouvrie in Saint-Tropez. In het programma krijgen we een goed beeld van de vaderlandse happy few over de grens. Door de Hollandse nuchterheid en gezonde dosis humor valt er daarnaast ook nog veel te lachen en te verwonderen. Hai, hai! 

Hai Society is vanaf zondag 1 augustus om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Op déze datum keert Expeditie Robinson terug op televisie

Jaïr Ferwerda is sinds 2017 vaste verslaggever in de talkshow Jinek. Toen Eva Jinek in 2020 overstapte naar RTL, verhuisde Jaïr met haar mee. Sindsdien is hij ook te zien in de talkshows Beau en Humberto, waarin hij politiek Den Haag met zijn rode, blauwe of oranje microfoon het vuur aan de schenen legt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!