Goede Tijden, Slechte Tijden Beeld © EndemolShine / Goede Tijden, Slechte Tijden

Erik de Vogel moest scènes met Uccello grotendeels improviseren

03 juli 2021 08:33

Na een veelbewogen seizoen zijn we weer bij de zomercliff van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' beland. Verhaallijnen bereiken een climax en houden de gemoederen deze zomer ongetwijfeld flink bezig. In 'Televizier' blikt soap-icoon Erik de Vogel (60), die al jaren de rol van Ludo Sanders speelt, terug op het onstuimige seizoen. "Ludo wordt vaak de bad guy genoemd, maar in de kern deugen zijn drijfveren. Familie is alles voor hem."

"De verhaallijn over zijn aftakeling en herstel kent geen vergelijk met wat ik de afgelopen 25 jaar in de serie heb mogen spelen"

Na een kleine rol te hebben gespeeld in de derde Flodder-film, werd Erik eind 1995 de rol van Ludo Sanders aangeboden in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij kreeg de opdracht om geliefd GTST-schurk Casper van Bohemen, die toen de sluwe slechterik Frits van Houten speelde, te doen vergeten. Nou, dat is aardig gelukt! Ludo heeft de afgelopen jaren dan ook al heel wat meegemaakt. Hij leek afgelopen seizoen zelfs even van de aardbodem verdwenen, maar gelukkig was daar Uccello, de raaf die hem redde! Volgens de GTST-coryfee was het ontzettend 'bijzonder' om met het dier samen te werken.

"Raven zijn razend slimme dieren, net zo intelligent als orang-oetangs. Maar het enige tamme aan ze is dat ze niet wegvliegen", vertelt hij in het blad. "De scènes met Uccello waren daarom grotendeels geïmproviseerd. Hij deed zijn ding en ik reageerde erop. Ik heb heel wat tegen die vogel staan kletsen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erik de Vogel ging '3 uur lang' onder water voor valscène Ludo in GTST

Sowieso vond de acteur het een heerlijk seizoen om te spelen. "Telkens als je het pakket toekomstige verhalen opgedist krijgt, hoop je als acteur op iets waar je je tanden in kunt zetten. Dat is afgelopen seizoen absoluut gelukt. Ludo is zichzelf door zijn verblijf op het booreiland helemaal kwijtgeraakt en kwam als een verkruimeld hoopje mens weer thuis. De verhaallijn over zijn aftakeling en herstel kent geen vergelijk met wat ik de afgelopen 25 jaar in de serie heb mogen spelen."

Dubbelgangers, liefdesbaby's, geheime affaires: Erik heeft het de afgelopen jaren allemaal voorbij zien komen. Toch is de boel onlangs flink op de schop gegaan om Goede Tijden 'realistischer' te maken. "Ik vind het echt een andere serie geworden", laat de acteur zich hierover uit. "Soap heb ik altijd al een rotwoord gevonden, GTST mag zich wat mij betreft nu echt dagelijks drama noemen. (...) De afgelopen periode is er hard gewerkt om een nieuwe koers te varen en het schip weer recht te trekken. Dat is vooral gelukt omdat we allemaal een stapje harder voor elkaar lopen. Dat is fantastisch om mee te maken en geeft een mens ook energie. Dat is de sleutel: we doen het samen en nemen nooit genoegen met 'wel goed'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meerdijk is een nieuwe bewoner rijker

GTST is vanaf maandag 30 augustus weer terug van zomerstop. We hoeven de komende weken gelukkig niet zonder Goede Tijden, Slechte Tijden-nieuws door te brengen, want de populaire soapserie op RTL 4 komt deze zomer met een eigen podcast! Zo kunnen we de zomerstop makkelijk overbruggen. GTST is deze week nog te zien, op 8 juli wordt de zomercliff uitgezonden op RTL 4. Bij Videoland was die een week eerder al te zien.

Na de zomer krijgen we ook meer te zien van acteur Kiefer Zwart, die de rol van huisarts Roman van Loon speelt. Hij vertelt zelf in onderstaande video wat we kunnen verwachten.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Cliff is in zicht: Billy de Palma kan het niet meer aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!