Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

Miljuschka Witzenhausen presenteert vernieuwde versie van Obese

05 juli 2021 17:23

Na Wendy van Dijk (50) en Angela Groothuizen (61), is het nu aan Miljuschka Witzenhausen (35) om het programma 'Obese' te presenteren. De afvalshow zal niet terugkeren zoals de kijker gewend is. Peter van der Vorst (49), directeur Content RTL Nederland, laat weten dat er is gekozen voor een nieuwe opzet.

"Er wordt niet constant gehamerd op het verliezen van kilo’s"

Naast een nieuwe opzet is er ook gekozen voor een nieuwe presentatrice: Miljuschka dus. "Zij heeft eerder al een serie over body confidence gemaakt voor Videoland en dat sluit aan bij hoe we het programma nu gaan maken", zegt Peter daarover. Het programma draait nog steeds om mensen met overgewicht die willen afvallen. "Maar er wordt niet constant gehamerd op het verliezen van kilo’s. Dat is slechts een van de doelen. In de nieuwe opzet ligt de nadruk veel meer op de lange termijn en het veranderen van je lifestyle. Hoe word je gezond en gelukkig? Naast het mentale en sportieve deel, wordt er ook veel aandacht besteed aan voeding en gezond eten."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers zijn dolblij voor Manouk na huwelijksaanzoek in Obese

Een ander verschil is dat er geen mensen met morbide obesitas meer gevolgd worden. "Omdat de kans op blijvend succes bij hen klein is gebleken", aldus Peter. Miljuschka gaat nu langs bij mensen met een BMI van onder de 40 die 30 tot 50 kilo af moeten vallen. De kandidaten krijgen een levensstijl aangemeten die ze de rest van hun leven kunnen volhouden. "Met deze nieuwe opzet denken we dat het programma veel beter past bij deze tijd en hopelijk nog jaren meekan", vertelt Peter.

Obese zal in het voorjaar van 2022 te zien zijn op RTL 5. Opgeven voor het programma? Dat kan hier.

Miljuschka weet 'als geen ander hoe het is om verleid te worden door al die lekkere dingen' en vertelt in de video hieronder waarom ze goed bij het programma past.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hoe gaat het nu met de oud-deelnemers van Obese?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!