Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka wil kritiek Obese niet horen: 'Begrijp het juist als geen ander'

06 juli 2021 19:05

Miljuschka Witzenhausen (35) die het nieuwe seizoen van 'Obese' gaat presenteren: voor veel mensen voelt het als een gekke combinatie, juist omdat de tv-kok voorstander is van het omarmen van je lichaam. Via Instagram Stories laat ze echter weten juist dáárom perfect bij het programma te passen.

"Ik ben niet voor de ideale maat"

RTL Boulevard kon maandag bekendmaken dat Obese binnenkort terugkeert op de Nederlandse televisie. Na Wendy van Dijk en Angela Groothuizen is het nu aan Miljuschka om de afvalshow aan elkaar te praten. Naast een nieuwe presentatrice is er ook gekozen voor een nieuwe opzet. Het programma draait nog steeds om mensen met overgewicht die willen afvallen, maar er wordt niet constant gehamerd op het verliezen van kilo’s. Dat is slechts één van de doelen.

"Ik denk dat ik heel goed kan begrijpen hoe het is als je de hele dag verleid wordt aan alle kanten door eten en dat het soms ook echt een berg is die je moet beklimmen als je gewicht kwijt wil. Ik zeg niet dat mensen kilo's kwijt móéten, want ik krijg ook weer allemaal berichten van mensen die zeggen: hoe kun je dit nu allemaal zeggen als je ook voor eerlijke foto's staat", reageert Miljuschka op alle kritiek die is ontstaan na de aankondiging.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen presenteert vernieuwde versie van Obese

Ze vervolgt: "Ik ben niet voor de ideale maat, maar ik vind dat als je niet lekker in je vel zit… daar gaat zoveel emoties bij gepaard, want eten kan heel vaak een troost zijn, dan moet je daar hulp bij kunnen vinden. En dat is wat ik hoop te doen bij Obese."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka deelt dappere foto van dochter: 'Zo trots op jou'

Ook Peter van der Vorst, directeur Content RTL Nederland, staat volledig achter de keuze. "Zij heeft eerder al een serie over body confidence gemaakt voor Videoland en dat sluit aan bij hoe we het programma nu gaan maken", liet hij weten in het persbericht.  "In de nieuwe opzet ligt de nadruk veel meer op de lange termijn en het veranderen van je lifestyle. Hoe word je gezond en gelukkig? Naast het mentale en sportieve deel, wordt er ook veel aandacht besteed aan voeding en gezond eten."

Ook komen er volgens hem geen kandidaten meer in aanmerking die ernstig overgewicht hebben. "Omdat de kans op blijvend succes bij hen klein is gebleken. Met deze nieuwe opzet denken we dat het programma veel beter past bij deze tijd en hopelijk nog jaren meekan."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Miljuschka snapt Obese-kandidaten: 'Moet voor jezelf ideale maat vinden'

Obese zal in het voorjaar van 2022 te zien zijn op RTL 5. Opgeven voor het programma? Dat kan hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!