Art Rooijakkers B&B Vol Liefde Beeld © RTL/B&B Vol Liefde

Art Rooijakkers vindt ongemak in datingprogramma 'ontroerend'

08 juli 2021 18:20

Art Rooijakkers (44) heeft zich de afgelopen maanden ingespannen om zes naar liefde hunkerende B&B-eigenaren bij te staan in hun zoektocht naar de ware. Maandag start het nieuwe programma 'B&B Vol Liefde' met volgens hem voor velen heel herkenbare situaties. "We rommelen allemaal maar wat aan op liefdesgebied", zegt de presentator in gesprek met het 'ANP'.

"Het is mooi dat mensen zoveel moeite doen op basis van een videoboodschap die ze van iemand hebben gezien"

"Het was soms best ongemakkelijk voor de kandidaten", herinnert Art zich van de opnamedagen. "Bij Jacob in Portugal bijvoorbeeld stonden ineens vier singles op de stoep. Dan zie je dat hij dat moeilijk en overweldigend vindt." Op zulke momenten kwam de 44-jarige presentator in actie en hielp hij de eigenaren op weg. "Dan dacht ik met hem mee en adviseerde bijvoorbeeld om een op een met de dames af te spreken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze wereldse singles hopen verliefd te worden in B&B Vol Liefde

Wat volgens Art de kracht van het programma is, is de kwetsbaarheid van de deelnemers. "Ondanks of juist dankzij dat ongemak is het ontroerend en vertederend. Het is mooi dat mensen zoveel moeite doen op basis van een videoboodschap die ze van iemand hebben gezien", zegt hij. "Sommigen hadden uren in de auto gezeten om een van de eigenaren te kunnen ontmoeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gloednieuwe datingshow voor Art Rooijakkers

In het programma, dat zeven weken lang van maandag tot en met donderdag te zien is op RTL 4, gaan zes vrijgezelle bed and breakfast-eigenaren op zoek naar de liefde. Allemaal wonen ze op een andere plek in Europa. Zo reisde Art af naar Italië, Portugal, Oostenrijk en Frankrijk. Voor één deelnemer hoefde hij niet ver weg: zij woont in het Brabantse Roosendaal.

Die internationale bezoekjes aan de singles had vanwege de coronamaatregelen nog wel wat voeten in de aarde, aldus Art. "Dat was natuurlijk niet makkelijk in coronatijd. We zijn eindeloos getest voordat we het vliegtuig in stapten. Ik moest bijna een boekhouding bijhouden van alle testuitslagen en brieven om een land binnen te komen", zegt hij lachend. "Ik ben overal ook maar een keer naartoe geweest, vaker kon gewoon niet. Verder was het vooral veel videobellen met de eigenaren op momenten dat ze advies nodig hadden of ergens mee zaten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen pakt Art Rooijakkers hard aan na uitspraken over Talpa

Hoewel hij liever vaker bij ze langs had willen gaan, ziet Art de presentatieklus als 'een mooi zomeruitstapje'. "We zaten in een grijze lockdown met een avondklok. Dit was een soort escapade. Het was heel fijn om naar zomerse beelden uit Zuid-Europa te kijken. Daar werd ik wel heel vrolijk van en de kijkers denk ik ook. Die kunnen een beetje wegdromen en vanaf de bank naar het zonnige Frankrijk en Italië afreizen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

B&B-kijkers verbaasd over 'rode kamer': 'Niet zo rood'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!