Drag Race Holland Beeld © Videoland

Startdatum Drag Race Holland seizoen 2 bekend

09 juli 2021 20:27

Goed nieuws voor fans van 'RuPaul's Drag Race'. Op vrijdag 6 augustus begint het tweede seizoen van 'Drag Race Holland'. Presentator Fred van Leer (44) heeft er al veel zin in, zo blijkt uit de eerste beelden.

"Wie wint: 'Shantay you stay!', wie verliest: 'Sashay away!'"

Vanaf augustus strijden er weer tien Nederlandse drag queens voor die felbegeerde titel van 'Hollands Next Drag Superstar'. Tijdens verschillende opdrachten nemen de queens het wekelijks tegen elkaar op. De twee queens die het minst presteren tijdens de opdrachten en met hun looks op de runway, strijden tegen elkaar in de legendarische lip sync battle. Wie wint: “Shantay you stay!“, wie verliest: “Sashay away!”.

Ze worden naast Fred van Leer beoordeeld door een jury die, net zoals de deelnemende drag queens, op een later moment bekend worden gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix viert Tiger King-jubileum met Drag Race-musical

Het eerste seizoen werd gewoon door Envy Peru. "Het betekent ontzettend veel voor mij om Drag Race Holland te hebben gewonnen", vertelde Envy destijds aan RTL Boulevard. "Door corona kan ik het niet uitgebreid vieren, maar het belangrijkste vind ik dat er meer zichtbaarheid en acceptatie voor de dragcommunity is gekomen door het programma. Ik krijg berichten van mensen die eerst niets van drag snapten en het nu helemaal omarmen. Mijn inbox is ontploft met lieve, warme reacties. Dat is fantastisch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RuPaul vraagt déze presentator als host van Drag Race Holland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!