Beeld © KRO-NCRV

De strijd om de titel van De Slimste Mens barst vanavond los

12 juli 2021 12:45

Na weken van herhalingen op televisie, is er vanaf vanavond eindelijk weer wat te kiezen. Op RTL 4 start de nieuwe datingshow 'B&B Vol Liefde', terwijl op NPO 2 kijkcijferkanon 'De Slimste Mens' weer begint. Onder begeleiding van presentator Philip Freriks (76) en streng maar rechtvaardig jurylid Maarten van Rossem (77) doet een blik BN'ers een gooi naar de titel van 'De Slimste Mens'.

NPO 2 zal zoals gewoonlijk het strijdtoneel zijn van bekende Nederlanders die de kennisquiz onder hoge druk spelen. Een paar kandidaten van dit seizoen zijn onder anderen presentator Dennis Weening, zangeres Ellen ten Damme en cabaretier Najib Amhali. Ook twee politici nemen plaats in de stoel: Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging en Laurens Dassen van VOLT. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bert Visscher was doodsbenauwd voor De Slimste Mens: 'Wilde afbellen'

De kandidaten die het seizoen aftrappen zijn cabaretier Bert Visscher, schrijfster Daphne Deckers en Sergio Vyent, de maître in First Dates. Later in het seizoen zullen ook Barbara Barend en Marc-Marie Huijbregts deelnemen. De winnaar van het programma voegt zich in een illuster rijtje, met oud-winnaars Angela de Jong, Sander Schimmelpenninck, Astrid Kersseboom en Art Rooijakkers. Rob Kemps won de laatste editie van de spelshow.

RTL Boulevard sprak met een aantal deelnemers van het programma. Ze hebben één ding gemeen: iedereen is bloednerveus. Je ziet er meer over in onderstaande video.

BN'ers bloednerveus voor nieuwe seizoen van De Slimste Mens

02:28
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eloise van Oranje duikt op in De Slimste Mens

De Slimste Mens zie je iedere werkdag om 20:40 uur op NPO 2.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!