Beeld © ideoland/Tom Cornelissen

Zo kom je de zomer wel door: dit zijn de leukste Nederlandse series

17 juli 2021 13:59

Heb je even geen zin in de sportzomer op televisie of wil je herinneringen ophalen met je favoriete Nederlandse series? Dan zit je hier goed. RTL Boulevard tipt de leukste series op Videoland, Netflix en NPO Plus die je deze zomer op je gemak kunt bingewatchen.

Videoland

Op geen streamingdienst vind je zoveel Nederlandse series als bij Videoland. Of je nu weer eens Gooische Vrouwen wil terugkijken of juist wil beginnen aan een nieuwe serie: de keuze is reuze. Een paar favorieten.

De Bachelor

DJ Tony Junior is na een roerig liefdesleven klaar om de ware liefde te vinden. Twintig vrijgezelle vrouwen liggen aan zijn voeten in het mooie Kroatië. Gaat hij de ware hier tegenkomen?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste kus De Bachelor is een feit: 'Wilde d'r proeven'

Meisje van Plezier

Als huisvrouw Nadine na het vreemdgaan van haar man haar onafhankelijkheid hervindt door als highclass-escortgirl te beginnen, verandert ze. Waar haar leven voorheen volledig in het teken stond van haar gezin, schuilt achter die afhankelijkheid een krachtige vrouw en een goede ondernemer. Ze komt volledig tot bloei terwijl ze door één van de moeilijkste momenten van haar leven gaat.

Drie seizoenen van Meisje van Plezier zijn nu te zien bij Videoland. 

Gooische Vrouwen

Alle vijf de seizoenen van dé dramaserie over de vier vriendinnen uit het Gooi zijn te zien bij Videoland. Wie de relatieperikelen van Cheryl en Martin dus nog eens vanaf het begin wil bekijken, kan zijn of haar hart ophalen.

Mocro Maffia

Ze zijn beste vrienden die zich in het circuit van de kleine criminaliteit bevinden: Romano, Potlood en De Paus. Maar het grote geld lonkt, waardoor de mannen overstappen op het hardere werk. Het duurt niet lang voordat ze de cocaïnehandel in Amsterdam in handen hebben en hun vriendengroep door jaloezie uit elkaar valt. Daardoor komen de drie lijnrecht tegenover elkaar te staan.

De eerste drie seizoenen van Mocro Maffia zijn nu te zien bij Videoland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aan deze eis moet de kleding van Tatta in Mocro Maffia voldoen

De K van Karlijn

Het leven van Karlijn draait 180 graden om als ze de diagnose borstkanker krijgt. Met een goede dosis humor en een berg positiviteit gaat ze het zware traject aan. Dat het ook fout zou kunnen gaan, daar denkt ze liever niet aan.

Celblok H

Na een poging tot moord op haar man belandt kapster Suus in Celblok H in vrouwengevangenis P.I. De Banckert. Als ze betrokken raakt bij een machtsstrijd tussen twee van haar medegedetineerden, Lex en Freddy, wordt ze gedwongen om een kant te kiezen. Als snel komt ze erachter dat dat flinke consequenties heeft. Er zijn vier seizoenen die je nu allemaal kunt bekijken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo dramatisch kwam Suus aan haar Celblok H-einde

Netflix

Netflix-hit Undercover ken je waarschijnlijk allang, maar dat is niet de enige serie van Nederlandse makelij die je aan 'Mijn lijst' wil toevoegen. 

Ares

In de eerste volledig Nederlandse Netflix Original, Ares, wordt medicijnenstudent Rosa gescout voor een geheimzinnig genootschap, Ares. Ze hoopt via deze exclusieve studentenvereniging de sociale ladder te beklimmen. Oud-leden zijn namelijk mensen met aanzien en een belangrijke functie in de samenleving. Maar omdat deze functie net als macht en invloed niet zomaar tot je komt, moet ze noodgedwongen vreselijke beslissingen maken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kijk Ares niet voor slapengaan'

Keizersvrouwen

Xandra is de echtgenote van een rijzende ster bij de gemeente Amsterdam. Terwijl haar wederhelft successen boekt, zakt zijzelf steeds verder weg in haar donkere verleden en de wereld van seks en drugs. Een verdwijning brengt haar in een lastig parket, waarna geheimen en leugens resulteren in een heftige confrontatie. 

De geheimen van Barslet

De miniserie De geheimen van Barslet is al zo'n tien jaar oud, maar nog zeker het kijken waard als je dat nog niet gedaan hebt. Het Nederlandse plattelandsdorp lijkt op het eerste gezicht een normale woonplaats, tot het doelwit wordt van een reeks bizarre gebeurtenissen. De inwoners kampen met een schuldgevoel of geven juist elkaar de schuld, waardoor het hele dorp ontregeld wordt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sex Education komt op 17 september terug naar Netflix

NPO Plus

Abonnement op NPO Plus? Dan zijn de volgende vaderlandse series aanraders.

Red Light

De Nederlands-Vlaamse psychologische thrillerserie is bedacht door Carice van Houten en haar goede vriendin Halina van Reijn. Samen vertolken ze de hoofdrol in deze serie over mysterie, prostitutie en criminaliteit. De hoogblonde Sylvia uit de Jordaan (gespeeld door Carice) ronselt samen met haar Vlaamse vriend en pooier meiden voor club Tropicana in Antwerpen. Een plek die Eric, de man van operazangeres Esther (gespeeld door Halina), niet onbekend is. Als hij op mysterieuze wijze verdwijnt, komen de vrouwen in contact met elkaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Red Light met Carice van Houten en Halina Reijn valt in de prijzen

Oogappels

Puberstress, social media, seks en ouderleed: zomaar vier ingrediënten die de maatschappelijke druk op ouders die hun kind zo goed mogelijk willen opvoeden, vergroten. In de serie Oogappels volg je als kijker vier gezinnen die het op hun manier doen. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen en dat is dat de lat voor zowel de ouders als hun oogappels ongekend hoog ligt. 

De drie seizoenen zijn nu te zien bij NPO Plus. 

Ik weet wie je bent

Strafrechtadvocaat Daniel Elias lijdt na een auto-ongeluk aan geheugenverlies. Als er bloedsporen van zijn vermiste nicht Anna in het autowrak worden gevonden, wordt hij meteen gezien als de belangrijkste verdachte in de zaak rondom haar verdwijning.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Realityserie over Rachel Hazes in de maak'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!