Beeld © ANP

Daphne Deckers heeft rol in James Bond aan haar man te danken

12 juli 2021 21:20

Als enige vrouwelijke kandidaat maakt Daphne Deckers (52) haar opwachting in de allereerste aflevering van een gloednieuw seizoen van 'De Slimste Mens'. Presentator Philip Freriks (76) is aan het begin van de uitzending vooral benieuwd naar Daphne's avontuur met James Bond.

"Ik dacht eigenlijk dat het Bananasplit was"

In 1997 schitterde Daphne kort aan de zijde van Pierce Brosnan in de James Bond-film Tomorrow Never Dies. In De Slimste Mens vertelt ze nu hoe ze in dat piepkleine rolletje is gerold. Ze heeft het vooral te danken aan haar man, tennisser Richard Krajicek. 

Toen hij Wimbledon won, is het balletje (letterlijk en figuurlijk) gaan rollen. "Ik zat daar op de tribune en de BBC nam me steeds in beeld", legt Daphne uit. "Toen werd ik gebeld door de productiemaatschappij. Ik dacht eigenlijk dat het Bananasplit was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daphne Deckers: 'Ik drink geen alcohol. Nee, ook geen Martini'

Daphne kon in eerste instantie niet geloven dat zij gevraagd werd voor een mogelijke rol in de film. "Ze zeiden: 'We hebben je zien zitten op de tribune. Wil je auditie doen?' Sorry? Maar natuurlijk. Ik ben auditie gaan doen en toen werd ik de PR-vrouw van Pierce."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daphne Deckers wilde geen inspraak op boekverfilming

De Slimste Mens wordt op werkdagen om 20.40 uur uitgezonden op NPO 2. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!