Beeld © KRO-NCRV

Maarten van Rossem sneert naar CDA-politicus Wopke Hoekstra in De Slimste Mens

14 juli 2021 07:58

Maarten van Rossem (77) staat erom bekend dat hij als jurylid in 'De Slimste Mens' geen blad voor de mond neemt en zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Gister was zo'n moment nadat CDA-politicus Wopke Hoekstra (45) het onderwerp van een vraag was. Maarten kon het niet laten zijn ongezouten mening te geven.

"Totaal ongeschikt"

Tijdens de ronde 'Het collectieve geheugen' ging het over Wopke Hoekstra. De kandidaten werd het filmpje getoond waarin Hoekstra vorig jaar met Sven Kramer door een leeg Thialf schaatste. Dat kwam de CDA-politicus op veel kritiek te staan, omdat het stadion eigenlijk was gesloten voor publiek, vanwege het coronavirus. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Maarten van Rossem over Sywert van Lienden 'oplichter'

Hoewel Hoekstra daarna publiekelijk door het stof ging, blijkt dat niet goed genoeg te zijn geweest voor Maarten. Hij is bikkelhard: "Het is geen politicus. Hij heeft het ongemeende talent om het verkeerde te doen op het verkeerde moment en het verkeerde te zeggen op het verkeerde moment. En geen groot vriend van Omtzigt, die tegenwoordig voor de Here Jezus doorgaat. Dus dan zit je ook al fout. Hij is volledig ongeschikt voor het politieke handwerk.”

Voorafgaand aan het seizoen sprak RTL Boulevard met kandidaten van De Slimste Mens, die allemaal één ding gemeen hadden: ze waren vooraf bloednerveus. Je ziet het in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eloise van Oranje duikt op in De Slimste Mens

BN'ers bloednerveus voor nieuwe seizoen van De Slimste Mens

02:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!