Shelly Sterk Beeld © ANP

Nieuwe presentatieklus voor Shelly Sterk: 'Once in a lifetime'

19 juli 2021 08:10

Presentatoren Frank Evenblij (42) en Shelly Sterk (30) gaan de Nederlandse olympiërs op de terugweg naar Nederland interviewen in het vliegtuig. Ook voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky (45) en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo (43) zijn aangesteld als verslaggevers.

"Te gek dat ik dat mag meemaken en op deze unieke manier mooie interviews mag afnemen"

De gesprekken, die Oranje Boven heten, zijn een initiatief van sportkoepel NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Loterij en het AD. Het is het alternatief voor de Medaille Taxi, waarmee medaillewinnaars bij de Olympische Spelen in 2016 en 2018 voor hun huldiging in het Holland Heineken House (HHH) werden gebracht en onderweg werden geïnterviewd.

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar in Tokio geen HHH en moeten sporters binnen 48 uur na hun laatste wedstrijd Japan verlaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning Willem-Alexander niet naar Olympische Spelen in Tokio

Shelly noemt de job een once in a lifetime. "Ik vind het onwijs gaaf om dit grote avontuur aan te gaan", zegt ze. "Hopelijk wordt het in het vliegtuig een groot feest met euforische, blije sporters met veel gouden, zilveren en bronzen plakken. Te gek dat ik dat mag meemaken en op deze unieke manier mooie interviews mag afnemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shelly Sterk verhuist hele hebben en houwen naar Spanje: 'Alles is onderweg'

De Olympische Spelen beginnen vrijdag. De eerste terugvlucht staat gepland voor 26 juli.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!