Buddy Vedder Beeld © ANP

Deal or No Deal terug op de buis met Buddy Vedder als presentator

19 juli 2021 18:37

Buddy Vedder (26) treedt in de voetsporen van Beau van Erven Dorens (50). RTL Boulevard mag namelijk bekendmaken dat de jonge presentator het nieuwe seizoen van 'Deal or No Deal' gaat presenteren bij RTL.

Lingo, Big Brother, Take Me Out en De Zwakste Schakel: zomaar wat programma's die onlangs uit de mottenballen werden gehaald en nieuw leven in werden geblazen. Na twaalf jaar afwezigheid keert ook voormalige kijkcijferkanon Deal or No Deal binnenkort terug op de buis. Deze keer staat niet Beau van Erven Dorens aan het roer van de spelshow, maar draagt hij het stokje over aan new kid on the block Buddy Vedder.

De opnames vinden later dit jaar plaats, maar Buddy verklapt wel alvast aan ons dat het net zo spannend gaat worden als voorheen. Het maximaal uit te keren bedrag is deze keer 200.000 euro, maar hiervoor moeten de kandidaten wel het achterste van hun tong laten zien. "Het is echt super cool om het stokje van Beau van Erven Dorens over te nemen. Ik weet nog dat ik vroeger keek en ook meespeelde, vanaf de bank. Het leukste is om als presentator een beetje te spelen met de kandidaten. Beau is natuurlijk Beau. Dat moet ik natuurlijk niet gaan nadoen, want dat kan ik niet. Ik ben Buddy. Het zijn wel grote schoenen om te vullen, maar ik vind het wel iets dat bij mij paste."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe acteerklus voor Buddy Vedder en Waldemar Torenstra

Een paar jaar terug vertelde Beau nog in Gieren Met Goor dat hij het 'hartstikke leuk' zou vinden als het programma een comeback zou maken. Volgens het RTL-gezicht lag het destijds niet aan de kijkcijfers dat de spelshow werd gecanceld: "Volgens mij werd het op een gegeven moment gewoon te duur. Iedereen liep daar weg met 25.000 euro en dat ging gewoon niet meer. Op een gegeven moment is zoiets te duur voor zo’n zender, denk ik. Maar ik vond het ook écht heel leuk."

Deal or No Deal is het hoogst genoteerde Nederlandse succes ooit. Hoewel de show weliswaar niet lang op de buis was in ons land, werd het wel aan 82 landen verkocht. Daarmee staat het op de tweede plek wereldwijd, tussen de Britse hit Weekend miljonairs (102 landen) en Britain's Got Talent (70 landen).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens prijst zijn Selly: 'Fantastische moeder'

Deal or No Deal  is dit najaar te zien bij RTL 5.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!