André van Duin Beeld © ANP

André van Duin wil Animal Crackers nieuw leven inblazen

25 juli 2021 18:16

André van Duin denkt erover nieuwe afleveringen van de komische serie 'Animal Crackers' te maken. Dat vertelde de 74-jarige komiek zondag in gesprek op NPO Radio 1.

"Het was vroeger echt gemakkelijker om dit soort filmpjes te maken"

In de reeks, die tussen 1988 en 2018 te zien was, voorzag André dierenfilmpjes van stemmetjes. Het waren afleveringen die hooguit een paar minuten duurden. De laatste nieuwe episodes waren in 2018 te zien, als slot van het programma Tijd voor MAX.

"Vroeger draaiden we die filmpjes zelf in de dierentuin", vertelt André. "Maar dat mag niet meer: dierentuinen willen niet dat de dieren voor gek worden gezet. En ja, dat doe je natuurlijk wel een beetje door ze van een stemmetje te voorzien." De komiek onderzoekt nu of hij gebruik kan maken van archiefbeelden van bijvoorbeeld BBC of YouTube-filmpjes. "Maar op al dat materiaal zitten rechten en het is de vraag of dat betaalbaar is. Het was vroeger echt gemakkelijker om dit soort filmpjes te maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muziek André Rieu hielp André van Duin er doorheen

Ook het plan om een nieuwe reeks afleveringen van de iconische Dik Voormekaarshow te maken, samen met zijn artistieke partner Ferry de Groot, is voorlopig even afgeblazen. "We hebben van de oude shows een podcast gemaakt, die zijn al meer dan 2 miljoen keer beluisterd", vertelde André aan presentator Özcan Akyol.

Toch twijfelt hij of de chaotische parodie op een radioshow nog zou werken. "Het was een tijdsbeeld, er waren toen drie radiozenders. Nu zijn er zoveel radiostations waar ze allemaal van dit soort grappen maken. Misschien is Dik Voormekaar wat achterhaald."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Beau steken loftrompet af over André van Duin

Het is ook nog onzeker of de komiek terugkeert in het derde deel van Hendrik Groen, dat nu wordt voorbereid door Omroep Max. "Evert, die ik speelde, is er natuurlijk niet meer. Maar het plan is nu dat Hendrik Groen dementeert en mij dus toch in zijn dromen weer ziet langskomen. Misschien dat ik het doe, als het niet teveel dagen draaien is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin over speech: 'Vond het wel goed gaan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!