Paul Brink, vader Frédérique in Humberto Beeld © Humberto

Mishandelde Frédérique 'hoopt niet dat dader de cel in moet'

28 juli 2021 11:51

De 14-jarige Frédérique Brink wordt maandagmiddag zwaar mishandeld door een groep jongens, omdat ze niet wil vertellen of ze een jongen of een meisje is. In 'Humberto' doet vader Paul dinsdagavond zijn verhaal.

"Je hebt natuurlijk verdriet en wil als vader de pijn van je dochter overnemen, maar dat kan niet"

Als de 14-jarige Frédérique maandag in Amstelveen over straat loopt wordt ze lastiggevallen door een stel jongens die willen weten of ze een jongen of een meisje is. Haar antwoord: "Dat maakt toch niet uit? Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wil zijn." Een duidelijke boodschap, maar daar hebben de jongens maling aan en slaan in het wilde weg om zich heen. Met onder andere een gebroken neus, tanden en een gescheurde lip wordt Frédérique naar het ziekenhuis gebracht.

Haar vader Paul besluit, als Frédérique eenmaal ontslagen is uit het ziekenhuis, het voorval te delen op social media, wat een stortvloed aan reacties oplevert. Inmiddels is er een 14-jarige verdachte opgepakt, een enorme opluchting vertelt de vader van Frédérique aan tafel bij Humberto Tan. Al hoopt Frédérique wel dat de jongen niet lang de cel in moet, want zo zit haar karakter nou eenmaal in elkaar.

'Ze lag te bibberen op de grond'

07:02
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BN'ers leven mee met mishandelde Frédérique: 'Wat een treurnis'

"Dit is een heel verdrietige situatie en, even afgezien dat ik als vader ontzettend verdrietig ben en pijn heb over de pijn en het verdriet van Frédérique, zitten er nu ook twee ouders thuis die vanochtend hun dag heel anders zijn begonnen en die een zoon hebben die in de cel zit. Van alle kanten is het verschrikkelijk triest."

Paul is niet in de buurt als het incident plaatsvindt, maar ziet op zijn telefoon dat Frédérique hem een paar keer heeft geprobeerd te bellen. "Ik neem op en hoor meteen dat het niet goed is", vertelt hij. “Dus ik ben er als de wiedeweerga heengereden en was er iets eerder dan de politie en ambulance. Ik zie Frédérique helemaal bibberend op de tegels, dat zijn rubberen tegels daar van dat speeltuintje, zitten... compleet in shock (…) Het was een bizarre situatie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie houdt 14-jarige verdachte aan voor zware mishandeling Frédérique

Hoewel er in eerste instantie wordt gedacht dat Frédérique hersenletsel heeft opgelopen, blijkt in het ziekenhuis dat dit gelukkig niet het geval is. Ondanks de verschrikkelijke situatie is Frédérique en vader Paul niet boos. "Wat heb ik daaraan? Moet ik hier sputterend aan tafel zitten en met de hand op de tafel slaan? (…) Je hebt natuurlijk verdriet en wil als vader de pijn van je dochter overnemen, maar dat kan niet."

Kijk de hele uitzending hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!