Imelda Staunton Beeld © ANP

Marvelous: zo ziet Imelda Staunton eruit als Queen in The Crown

30 juli 2021 17:48

De opnames van het vijfde seizoen van 'The Crown' zijn in volle gang. De welbekende gezichten van de afgelopen seizoenen moeten plaatsmaken voor een gloednieuwe cast, dus óók Olivia Colman (47) als koningin Elizabeth. Die eer krijgt nu Imelda Staunton (65), waarvan zojuist een foto in haar rol als de Queen is verschenen.

Naast koningin Elizabeth is nog niet van elk familielid bekend welke acteur hem of haar zal vertolken. Denk aan prins William en Harry, prinses Anne en prins Andrew. Wél weten we dus dat Imelda Staunton koningin Elizabeth zal vertolken in het nieuwe seizoen van de populaire Netflix-serie. Zij neemt het stokje over van Olivia Colman. Jonathan Pryce vertolkt de rol van prins Philip en Dominic West kruipt in de huid van prins Charles. Prinses Diana wordt gespeeld door Elizabeth Debicki.

Netflix heeft zojuist een foto van Imelda in de rol van Elizabeth de wereld in geslingerd:

Imelda Staunton als koningin Elizabeth
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acteur speelt premier John Major in seizoen vijf The Crown

Dat belooft veel goeds. Het vijfde seizoen van The Crown, over het Britse koninklijk huis, wordt dit jaar niet meer verwacht. De serie verschijnt volgend jaar op Netflix, maar een precieze datum is nog niet bekend. Er komt in ieder geval ook nog een zesde reeks. Of de serie nog langer doorgaat, is nog de vraag. De makers zeiden eerder daar nog over na te denken.

Bekijk in de video hieronder álles wat je wil weten over het aankomende seizoen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers The Crown slaan hulp van 'ingewijde' Sarah Ferguson af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!