Beeld © Op1 maandag 2 augustus 2021

Erik Dijkstra onder vuur na opmerking tegen terminaal zieke Jan Rot

03 augustus 2021 10:44

Maandag wordt bekend dat zanger Jan Rot (63) ongeneeslijk ziek is. Diezelfde avond nog schuift hij aan bij 'Op1', waarin hij een eigen versie van Danny Vera's 'Roller Coaster' ten gehore wil brengen. Als presentator Erik Dijkstra (44) hem op weinig empathische wijze gebiedt op te schieten, roept dat bij kijkers veel weerstand op.

"Begin snel, Jan"

De zanger wil niet denken aan stoppen met optreden, dus zegt hij 'ja' tegen het verzoek van Op1 om aan te schuiven op maandagavond. Maar het programma loopt kennelijk uit, waardoor er te weinig tijd is voor het item met Jan Rot waarin hij het nummer 'Achtbaan' wil zingen. Presentator Erik lijkt niet goed te weten hoe hij dat nieuws moet brengen en zegt: "Begin snel, Jan. Na ons zit een live-programma, dus we zitten strak op de tijd." 

Bekijk de opmerking en het ontroerende optreden dat volgt hieronder terug. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot geeft medische update: 'Ik word niet meer beter'

Menig kijker is niet gediend van de manier waarop de presentator zijn terminaal zieke gast toespreekt. Op Twitter regent het negatieve reacties. Jans optreden stuit overigens wel op veel lof.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot accepteert dat hij niet beter wordt: 'Lach verdriet niet weg'

Jan is in mei nog geopereerd om een grote tumor uit zijn darmen en maag te halen. Daarvan is hij goed hersteld, maar een nieuwe scan laat 'uitzaaiingen alom' zien. Het nieuws valt hem zwaar, schreef hij afgelopen weekend op social media. 'Hoeveel tijd ik nog heb wordt vanzelf duidelijk.'

De zanger heeft er nog niet heel veel last van, behalve dat hij sneller vermoeid raakt. Hij is van plan gewoon door te gaan met optreden, zolang het nog kan. Zo staat hij in september in het theater met zijn show OK BOOMER. En intussen probeert hij 'met veel liefde, rust en een beetje galgenhumor de mokerslag voor mijn prachtgezin te leren aanvaarden.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!