B&B Vol Liefde Beeld © B&B Vol Liefde

Frustraties in B&B Vol Liefde: 'Jacob is niet oprecht'

03 augustus 2021 21:52

Paniek in Portugal, waar Jacob (60) al 35 jaar woont en tussen de palmbomen en cactussen zijn B&B runt. Nadat hij eerder al een dikke crisis in zijn mesthoop heeft beslecht, heeft hij zich nu met spoed bij Jennie (53) gemeld. Zij is in rep en roer omdat haar tijdelijke kamer is veranderd in een zwembad en dat levert de nodige spanningen op tussen de twee.

"Op persoonlijk vlak ben je niet benaderbaar voor mij, voor niemand"

Als Jennie na een 'heerlijke douche' op haar kamer komt stuit ze op het probleem. "Ik ben helemaal blij, maar denk ineens: hoe kan daar nou allemaal water staan bij het witte kastje? Dat klopt niet! Dus ik kijk waar het vandaan komt, komt het uit het hok", vertelt ze zichtbaar gestrest.

Terwijl Jennie haar relaas doet voor de camera, staat Jacob er... droog bij. Pun intended. Jennie vindt dat ze zo snel mogelijk in actie moeten komen om te zorgen dat zijn spullen niet verrotten, maar Jacob denkt daar anders over. "Ik heb geen spullen daar", merkt hij kalmpjes op. "Skateboards, maar die zijn waterbestendig. (…) Die spullen hebben geen waarde en geen problemen." 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bom barst bij Jacob en Jennie na waterballet in B&B Vol Liefde

Jacob is dan misschien de rust zelve, Jennie is nog steeds in alle staten over de waterravage die in haar tijdelijke kamer is ontstaan. Dat de heer des huizes op geheel eigen wijze de boel probeert te relativeren, zit haar nogal dwars. "Je hebt er zo’n rotzooi van Jacob, en dat is zonde, dat is niet nodig", verwijt Jennie hem terwijl ze probeert te redden wat er te redden valt.

Van die toon is hij niet gediend en dat laat ‘ie weten ook. "Dit was geen slaapkamer. Dit was mijn opslagkamer", valt hij tegen haar uit, waarna er een welles-nietes-discussie ontstaat over het opruimen van de troep. "Ik heb jou met alle liefde mijn opslagkamer gegeven, dat je hier kan slapen. Dat jullie die kamer niet schoongemaakt hebben..."

"Ik vind niet dat je zo met mensen omgaat", vertelt Jennie even later nog altijd geïrriteerd voor de camera. "Als mensen met iets bij je komen waarvan jij ziet dat ze met jouw spullen meeleven, dat ze daar wat moeten proberen... en dat zo afvlakt. Dat kan gewoon niet. Dat is gewoon niet correct."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

B&B Vol Liefde-kijkers gieren om Engelse spelling Jacobs dames

Jacob doet eveneens zijn kant van het verhaal: "Ze maakt een drama van niets, maar natuurlijk haar comfort, daar ben ik wel bezorgd om. Die arme dame. Maar dit kunnen we nu in vijf minuten droog maken. Ze kan hier prima slapen en het ruikt niet meer. Punt."

Maar niets ‘punt’, want de kwestie ettert zelfs onder het genot van een drankje verder. Jacob maakt nog maar eens duidelijk dat hij vindt dat Jennie zich aanstelt. "Het spijt me zeer dat zoiets gebeurt, maar alles gaat kapot. Er is niemand gewond. Het is heel frusterend, maar ik ga er niet slecht door slapen. Je maakt er grote paniek van, maar er is niets gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Is Jacobs werkster in B&B Vol Liefde concurrentie voor de dames?

Het gaat van kwaad tot erger als Jacob besluit in het gezelschap van zijn dames hardop te bellen met de loodgieter, tot grote frustratie van de rest. "Er is zoveel ruimte, waarom praat je in gezelschap zo hard. Ook daarop reageert Jacob fel met de opmerking dat hij 'heel veel van hen leert'.

"Je bent geen slechte man, maar je bent niet oprecht", verwijt Sigrun hem vervolgens. Haar zit het inmiddels zó hoog, dat ze aangeeft het niet meer te zien zitten. "Op persoonlijk vlak ben je niet benaderbaar voor mij, voor niemand", biecht ze op. Ook de rest deelt eerlijk dat ze een toekomst met hem niet langer zien zitten, waar Jacob het mee eens is: "Jullie zijn geen slechte vouwen, maar ik kan wel zien dat jullie het niet zijn voor mij."

Hoe het verder gaat is morgen te zien in een nieuwe aflevering van B&B Vol Liefde om 20.30 uur bij RTL 4. Of kijk alvast vooruit bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!