Beeld © KRO-NCRV

Danny de Munk zorgde voor omslag bij politica Caroline van der Plas

4 augustus 2021 21:13

Vaak wordt gedacht dat de leden van de Tweede Kamer hun hele leven al 'modelmensen' zijn, maar niets blijkt minder waar in het geval van Caroline van der Plas (54), die namens de BoerBurgerBeweging in de kamer zit. In 'De Slimste Mens' onthulde de politica dat ze constant spijbelde. Haar indirecte redding? Danny de Munk!

"Ik was echt een verschrikkelijke puber"

Caroline deed namelijk niet de meer gebruikelijke vijf jaar, maar acht jaar over het halen van haar HAVO-diploma. "Ik was echt een verschrikkelijke puber", zegt ze daarop. "Ik deed helemaal niks. Ik spijbelde best wel veel en ik had vaak ruzie met leraren."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Caroline van der Plas openhartig over verlies man: 'Altijd gemis'

Toen de politica inmiddels achttien jaar was, kwam de omslag. "Ik kwam bij kinderen in de klas te zitten, die hadden Danny de Munk in de agenda. Niet de agenda van nu, maar echt dat ukkepukkie. Toen dacht ik: Nou Caroline, het wordt wel tijd dat je je diploma gaat halen. Dat heb ik gedaan. En het is helemaal goed gekomen."

Eén van de grootste mysteries uit De Slimste Mens, is wellicht waarom streng maar rechtvaardig jurylid Maarten van Rossem altijd zwart draagt. Nou, daar heeft hij uiteraard een antwoord op. En dat antwoord zie je in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bram Douwes negeert kritiek Slimste Mens: 'Dit is wie ik ben'

Maarten van Rossem onthult waarom hij altijd zwart draagt in De Slimste Mens

01:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!