Caroline van der Plas in HUmberto Beeld © Humberto

Caroline van der Plas baalt van Slimste Mens: 'Ik vind dit zo flauw'

5 augustus 2021 11:38

'De Slimste Mens' kan je carrière maken of breken. Zeker als je politicus bent. Wanneer je grappig, gevat of geniaal bent, dan kan deelname je populariteit een behoorlijke boost geven. Caroline van der Plas (54) durfde die uitdaging aan, maar vertelt in 'Humberto' dat niet alles even leuk was.

"Ik wist gewoon zeker dat het zo was en hij was gewoon heel stellig van: het is niet zo"

Voornamelijk met brombeer Maarten van Rossem heeft Caroline, die namens de BoerBurgerBeweging in de kamer zit, nog een appeltje te schillen. Als het norse jurylid na een vraag over D-day nog het een en ander uitlegt over de geallieerden, vertelt hij dat niet bekend is waar de letter 'D' voor staat. Onzin, aldus Caroline. Zij weet namelijk dat de letter staat voor het woord 'decision'.

"Dus toen zei ik: dat is niet waar", deelt ze haar ergernis in Humberto. "Maar toen zei Maarten van Rossum dat het niet waar was en hij er nog nooit van had gehoord. Maar ik had zoiets van: ik ben toch niet gek? Dus ik heb het later nog opgezocht en het klopte inderdaad. Ik vind het dan zo flauw dat dat eruit gehaald wordt."

Om deze reden baalt Caroline (een beetje) van De Slimste Mens

05:14
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Maarten van Rossem onthult waarom hij altijd zwart draagt in De Slimste Mens

Volgens Caroline leggen de deelnemers hun hoofd op het hakblok tijdens De Slimste Mens en zou Maarten hetzelfde moeten doen. "Ik weet niet of hij ervoor heeft gezorgd of dat de redactie heeft gezegd: we zenden dit maar niet uit? Maar ik wil het wel even gezegd hebben. Niet zozeer omdat ik gelijk had, maar ik wist gewoon zeker dat het zo was en hij was gewoon heel stellig van: het is niet zo."

Ondanks het akkefietje laat de politicus weten dat ze het een 'enorme eer' vond te zijn gevraagd voor de tv-quiz. "Ik kreeg het bericht via de mail en dacht meteen: dit ga ik doen", aldus de fractievoorzitter. "Het is zo’n iconisch programma. (…) Als je daarvoor gevraagd wordt, dat is toch een enorme eer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bram Douwes negeert kritiek Slimste Mens: 'Dit is wie ik ben'

Caroline reageert in het programma ook op de kritische column van Jean-Pierre Geelen in de Volkskrant, waarin hij schreef dat Caroline 'de balk in de ogen van makke mediaschapen' is. "Voordat hij die column schreef dacht ik eigenlijk net: ik ga even wat minder in de publiciteit. Maar toen schreef hij die column en dacht ik: ik doe er een tandje bij. Daarom zit ik vanavond nu ook hier. (…) Ik vind het allemaal zo zuur, je hoeft niet naar mij te kijken."

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.40 uur te zien bij NPO2.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!