Wesley Sneijder Beeld © De Oranjezomer 06-08-2021 SBS

Wesley Sneijder heeft vaccin bewust niet genomen: 'Waarom wel?'

07 augustus 2021 14:07

De een kan niet wachten, de ander denkt liever nog even na voordat er een prik in zijn of haar arm wordt gezet. Wesley Sneijder (37) behoort tot de laatste groep, zo vertelde hij vrijdagavond in 'De Oranjezomer'. Dat besluit werd hem niet in dank afgenomen door Johan Derksen (72).

"Als je gewoon een PCR-test gaat doen, dan weet ik zeker dat ik geen corona heb"

Wesley geeft toe dat hij waarschijnlijk 'een van die mafkezen is', maar heeft besloten zich niet te laten vaccineren. "Ik heb corona gehad vorig jaar en heb er gelukkig weinig last van gehad, maar ik heb hem bewust niet genomen", legt hij uit aan tafel.

Johan Derksen snapt niets van zijn keuze, helemaal niet gezien zijn positie. "Als ik voorzitter was van een club en ik zou jou als trainer willen hebben en jij zou met mijn kapitaal werken in de kleedkamers, zou ik eisen dat je je zou vaccineren", deelt hij zijn frustratie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe en Xess gevloerd door corona: 'Bescherm jezelf'

Volgens de voormalig middenvelder betekent het echter niet dat hij zich nooit laat vaccineren. Hij vertelt: "Als het straks echt een plicht wordt en je bijvoorbeeld niet meer kan reizen zonder vaccinatie, dan zou ik wel moeten. Maar ik heb nu zoiets van: waarom zou ik hem nemen?" 

Volgens Wesley betekent het nemen van het vaccin namelijk niet automatisch dat je 'veilig' bent. "Ik ken mensen die zijn gevaccineerd en nog steeds corona hebben gekregen, en nog steeds mensen hebben besmet met corona. Als je gewoon een PCR-test gaat doen - zoals ik ook moet doen - dan weet ik zeker dat ik geen corona heb. Maar ik kan gewoon naast iemand in het vliegtuig zitten die gevaccineerd is en het wél heeft", aldus de ex-profvoetballer.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Wesley Sneijder verrast vriend Rolf Sanchez met gouden plaat

Johan is het daar, uiteraard, niet mee eens. "Ik vind het een soort morele verplichting, zoals de situatie in de hele wereld is, dat je alle risico’s zoveel mogelijk vermijdt als je even die prikjes gaat halen", gaat hij tegen hem in, waarna ook René van der Gijp zich in de discussie mengt. Volgens hem zitten we nog wel jaren in deze situatie en moet de regering dat eens gaan begrijpen. "We zitten hier gewoon nog heel lang aan vast. En dan kun je inderdaad geprikt zijn of een PCR-test, dat zijn allemaal dingen waar we nog jaren aan vastzitten."

Met of zonder Wesley: De Oranjezomer scoort als een malle onder leiding van Hélène Hendriks. Volgens Rob Goossens zou ze vaker het stokje mogen overnemen van Wilfred Genee.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!