Fred van Leer Beeld © ANP

Fred van Leer over Drag Race Holland: 'Er is ruzie gemaakt'

09 augustus 2021 21:22

Het tweede seizoen van 'Drag Race Holland' is vorige week begonnen en volgens presentator Fred van Leer (44) wordt het niet alleen hysterisch, maar is er ook gehuild en ruzie gemaakt. Dat vertelt hij in gesprek met de 'Grazia'.

"Het draait niet alleen maar om hysterie en het zijn geen mannen in een jurk"

Zo vertelt Fred in het interview: "Het zijn heel mooie en soms heftige verhalen die we vertellen. Dit seizoen is weer zo fantastisch; we hebben gegierd, we hebben gehuild, er is ruzie gemaakt, alles zit erin."

Hij vervolgt: "Het draait niet alleen maar om hysterie en het zijn geen mannen in een jurk. Onze kandidaten zijn écht kunstenaars."

Volgens Fred, die ook het eerste seizoen presenteerde, is het programma nog altijd erg belangrijk in Nederland: "Het is tegelijkertijd ook een heel urgent programma, vooral in deze tijd. Drag Race draait om acceptatie, inclusiviteit en verbinden", sluit de presentator af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer: 'Mijn hele leven stond altijd al op z'n kop'

De eerste aflevering van Drag Race Holland staat sinds afgelopen vrijdag op Videoland. Overigens ziet de jury er dit seizoen iets anders uit. Nikkie Plessen keert namelijk niet terug als jurylid en wordt vervangen door Milkshake Festival-directeur Marieke Samallo. Fred wordt daarnaast bijgestaan door onder anderen Carlo Boszhard en Raven van Dorst. Marieke is elke aflevering te zien, Carlo en Raven om de week.

Nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen? In deze video hieronder zie je alvast de eerste beelden. Een nieuwe aflevering verschijnt elke vrijdag op Videoland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard en Raven van Dorst in jury Drag Race Holland 2

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!