Beeld © Humberto

Mishandelde Frédérique: ik ben niet de enige die dit overkomt

11 augustus 2021 23:25

De 14-jarige Frédérique uit Amstelveen die vorige maand is mishandeld, begrijpt weinig van het geweld dat haar is aangedaan. "Waarom zou je het doen? Vind je het leuk, of vind je het stoer? Ik weet het eigenlijk niet", zei ze vanavond aan tafel bij latenightshow Humberto.

Ze hoopt dat er met haar verhaal meer aandacht komt voor dit soort geweld. "Omdat ik niet de enige ben die dit overkomt." Frédérique werd mishandeld nadat ze geen antwoord had willen geven op de vraag of ze een jongen of een meisje is.

Ze werd meerdere keren in haar gezicht geslagen en liep daarbij een kaakfractuur op en brak haar neus en diverse tanden. Een 14-jarige jongen zit voor de mishandeling vast. De politie vermoedt dat het om lhbti+-gerelateerd geweld gaat.

Veel pijn hield Frédérique er niet aan over, zei ze bij Humberto. Ze was vooral in shock. Momenteel heeft ze vooral nog last van een gevoelige neus.

Van de landelijke commotie die over de mishandeling ontstond, kreeg ze in het ziekenhuis weinig mee. Ze werd daarna overladen met brieven van mensen uit heel het land die haar een hart onder de riem wilden steken. "Dat waardeer ik natuurlijk heel erg", vertelde Frédérique. "Dan voel je je ook heel geliefd. Ik heb heel veel gelezen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een scheve neus en 90.000 brieven: zo gaat het nu met Frédérique

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!