Beeld © ANP

Erik de Vogel blikt terug op gevaarlijke scène: 'Zou je nu niet meer doen'

13 augustus 2021 13:46

Erik de Vogel (60) is met recht de James Bond van de Lage Landen te noemen. In de rol van Ludo Sanders heeft de acteur een hoop bizarre stunts moeten doen. Daarover vertelt hij meer in de nieuwste aflevering van 'GTST de Podcast'.

"Dat is gewoon veel te gevaarlijk"

Hij blikt in gesprek met locatiemanager Yvette terug op één van de gevaarlijkste scènes die hij tot nu toe heeft moeten opnemen. Om zijn Janine te redden op Curaçao is Erik in open water gesprongen, want zoals dat gaat in Goede Tijden, Slechte Tijden is de benzine van zijn jetski halverwege de rit op. Maar eenmaal in het water beseft Erik pas dat hij nog honderd meter in de ruwe zee moet zwemmen. Hartstikke onveilig, zo zonder extra bescherming.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erik de Vogel moest scènes met Uccello grotendeels improviseren

"Eigenlijk zou je dat vandaag de dag niet meer op die manier doen", vertelt Erik. "Dat is gewoon veel te gevaarlijk. Als er iets gebeurt, ben je met zo'n boot veel te laat." Hartstikke riskant dus, de stunts van vroeger. Het is overigens de eerste noch de laatste stunt die Erik aan zijn cv mag toevoegen. Onlangs moest 'ie dit nog doen:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom Caroline De Bruijn haar Erik de Vogel blíjft versieren

Kijkers hoeven GTST deze zomer niet te missen, want wie alle behind the scenes-info uit Meerdijk wil horen, kan wekelijks GTST de Podcast beluisteren via de bekende podcastkanalen. Je kunt de aflevering hier beluisteren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!