Nance Coolen Beeld © ANP

Nance vindt het niet erg om 'voor lul' te staan

20 augustus 2021 07:00

De bekende Nederlanders die het aandurfden de strijd met elkaar aan te gaan in de SBS6-spelshow 'De Alleskunner VIPS' hebben het vooral heel gezellig met elkaar gehad. "Dat vond ik er het allerleukst aan. Door corona had ik mensen die ik al kende al lang niet gezien en ook met de voor mij nieuwe gezichten was het erg gezellig", vertelt Nance (47) aan het 'ANP'.

"Meedoen was voor de lol, maar je gaat wel voor de titel, voor de eer en voor de eeuwige roem"

Ook Roy Donders vond de sfeer tussen de in totaal 35 deelnemende BN'ers, zoals Jody Bernal, Tatum Dagelet en Charly Luske, goed. "We waren één grote familie. Ik hoop ook echt dat kijkers dat zullen meekrijgen", zegt de stylist en zanger over de show die vanaf vrijdagavond te zien is.

Ook in de VIPS-versie van De Alleskunner nemen de kandidaten het tegen elkaar op in uiteenlopende spelletjes en proberen ze zoveel mogelijk afleveringen te overleven. Zo vallen er bijvoorbeeld in de eerste aflevering 34 skippyballen uit de lucht en verliest de persoon die het niet lukt er een te bemachtigen. "Het zijn vooral spellen waarbij het draait om geluk", vindt Nance.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William Rutten sloeg door na scheiding Nance: 'Seks, drugs en rock-’n-roll'

Roy is vooral de opdracht bijgebleven waarbij hij een ongekookt ei moest vangen zonder dat het zou breken. "Daar was ik van tevoren echt onzeker over. Ik heb nog nooit een rauw ei gevangen in mijn handen. Hoe gaan we dat ooit doen?" Of het hem is gelukt, mag hij niet verklappen. "Maar ik zat van top tot teen onder het ei."

Nance en Roy waren niet bang om op televisie af te gaan in de eenvoudig lijkende spelletjes. "Ik vind het over het algemeen nooit zo erg om - heel plat gezegd - voor lul te staan. Omdat het veel met geluk te maken had, is het ook niet zo'n afgang als iets niet lukt", zegt de presentatrice lachend. De stylist had hetzelfde. "Ik ben er totaal niet mee bezig hoe ik overkom op televisie. Ik denk dat ik genoeg rare gezichten heb getrokken omdat ik geconcentreerd was, daar kunnen ze vast een mooie montage van maken. Maar prima."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nance vindt term comeback flauw: 'Was er wel, maar niet primetime'

Hoeveel afleveringen de twee overeind blijven, mogen ze nog niet zeggen. Maar om op het eind zichzelf 'de alleskunner' te kunnen noemen was voor allebei een belangrijk doel om mee te doen. "Ik ben onlangs verhuisd en heb in het nieuwe huis veel gedaan. Ik dacht daardoor echt: ik kan nu alles", grapt Nance. "Meedoen was voor de lol, maar je gaat wel voor de titel, voor de eer en voor de eeuwige roem."

Ook Roy wilde graag de "kick" van de winst ervaren. "Ik mag natuurlijk niets zeggen, maar ik ben tevreden. Het is heel goed gegaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!