Cupido Ofzo Beeld © William Rutten

Wendy van Dijk en Leonie ter Braak helpen mensen met autisme in datingshow

23 augustus 2021 09:13

Wendy van Dijk (50) en Leonie ter Braak (40) vormen dit najaar een nieuw televisieduo. Ze presenteren vanaf oktober het programma 'Cupido Ofzo', waarin ze kandidaten een handje helpen om de liefde te vinden.

"Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem"

In Cupido Ofzo gaan mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenaandoening op zoek naar de liefde. Wendy en Leonie staan de kandidaten bij en richten zich volledig op het laten slagen van de eerste date. Daarna is het aan de kandidaten zelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk wordt levend standbeeld van Florence Nightingale

"Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem", zegt Leonie. "Daarom willen wij graag deze kandidaten op weg helpen in het vinden van liefde en vriendschap."

Wendy voegt daaraan toe dat de bijzondere verhalen die de kandidaten vertellen over hun zoektocht naar liefde, relaties en vriendschap het verdienen om gezien en gehoord te worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leonie ter Braak door het stof na misplaatste transgender-tweet

Cupido Ofzo is gebaseerd op het gelijknamige Belgische programma. Er doen zeven kandidaten mee en het programma bestaat uit zes afleveringen. De eerste aflevering is op maandag 25 oktober te zien op SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!