Beeld © Videoland/Feriet Tunc

'Verhaal dokter Roman krijgt nog een staartje in Goede Tijden'

23 augustus 2021 12:57

'Goede Tijden, Slechte Tijden' heeft sinds kort zijn eigen McDreamy: Kiefer Zwart. De 32-jarige acteur maakte vlak voor de zomercliff zijn opwachting in Meerdijk en is momenteel te zien in de Videoland-serie 'Dokter Roman'. In een speciale aflevering van 'GTST de podcast' duikt de soapie dieper in zijn rol.

"Het verhaal van de Videoland-serie krijgt natuurlijk nog een staartje in Goede Tijden"

Schrijver van de miniserie en voormalig GTST-acteur Martin van Steijn vertelt tijdens het gesprek dat er al een tijdje een plan was om een miniserie te maken rondom het personage Roman. Volgens hem is het dé uitgelezen kans om een nieuwe inwoner te introduceren en is het lang niet alleen voor fans van de soapserie. Integendeel: volgens Martin is het ook voor niet-fans een 'spannend, intrigerend verhaal'.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

GTST dropt onheilspellende trailer van 32ste seizoen

Hij kan zich dan ook zo voorstellen dat kijkers van Dokter Roman juist na het zien van de serie gaan beginnen aan de dagelijkse soap. "Dat zou ik ze ook van harte aanraden, want het verhaal van de Videoland-serie krijgt natuurlijk nog een staartje in Goede Tijden (...) En als je Videoland hebt gekeken, dan heb je een voorsprong."

Kiefer zelf komt ook aan het woord in de podcast en vertelt dat het in het begin op de set van GTST wel erg wennen was vanwege 'de stortvloed aan informatie'. Hij vertelt: "Je springt létterlijk op een rijdende trein, dus in het begin moest ik daar wel aan wennen. En natuurlijk zie je veel nieuwe gezichten, veel nieuwe indrukken. Op een gegeven moment is dat gedaald en heb ik mijn plek gevonden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Babette van Veen deelt dierbare GTST-herinnering Guusje Nederhorst

Opvallend genoeg wist hij tijdens zijn auditie nog niet dat zijn personage ook een eigen spin-off zou krijgen. Dat was een 'aangename verrassing', aldus Kiefer. Daarnaast hielp het hem ook zijn karakter beter te leren kennen. "Ik had ineens een verhaal van A tot Z", legt hij uit.

"Ik heb die andere kant van Roman al kunnen proeven, wat heel fijn was, omdat ik nu veel meer kleur aan het personage kan geven. Als je je normaal voorbereid op een rol dan is dit iets wat je zelf zou kunnen verzinnen als acteur (….) Dat is echt een enorm cadeau."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goede tijden: op deze dag begint het nieuwe seizoen van GTST

Dokter Roman draait om het spannende kat- en muisspel tussen de charismatische huisarts Roman van Loon, zijn ex én de recherche. De dokter lijkt namelijk een duistere, manipulatieve kant in zich te hebben. Wie is hij echt? 

De hele aflevering van GTST de podcast beluister je hieronder.

Het reguliere seizoen van GTST is vanaf 30 augustus elke maandag tot en met donderdag weer te zien bij RTL4 om 20.00 uur. Dokter Roman kijk je bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!