De Slimste Mens Beeld © De Slimste Mens/KRO-NCRV

Deze drie finalisten strijden om de titel in De Slimste Mens

26 augustus 2021 21:48

PowNed-verslaggever Bram Douwes (37), theatermaker Joost Oomen (31) en cabaretier Lisa Loeb (32) maken kans om vrijdag uitgeroepen te worden tot de slimste. Joost speelde journalist Loes Reijmer in de halve finale weg met de vraag: 'Wat weet je van 'Op hoop van zegen'?'.

Dat betekent helaas dat er dit seizoen geen twee vrouwen in de finale staan en Lisa Loeb, de koploper in het klassement, in de minderheid is. Met zeven afleveringen en vijf keer dagwinnaar keert ze vrijdag terug in de spannende finale. In aflevering 18 beloofde ze een finalelied te maken én te zingen in de finale, als ze deze zou halen. We zijn benieuwd!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Slimste Mens-kijkers blij met terugkeer Bram 'Bam' Douwes

Lisa neemt het onder andere op tegen Joost Oomen in De Slimste Mens. Het quiz-talent lijkt in de familie te zitten: Joost is namelijk de neef van Astrid Kersseboom, die in de zomer van 2020 de slimste werd. In de finale nam ze het toen op tegen operazangeres Francis van Broekhuizen en sportverslaggever Jeroen Grueter.

Bram Douwes was de eerste die dit seizoen de zeven afleveringen volmaakte. Daarnaast pakte hij drie keer de dagwinst. De Groninger zal er alles aan doen om zichzelf tot slimste mens te kronen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verbazing in De Slimste Mens door onbevangen antwoord Jennie Lena

De finale van De Slimste Mens is vrijdag om 20.35 uur te zien bij NPO 2.

Snollebolleke-Rob Kemps ging er vorig jaar met de titel vandoor. Hij won in de finale van presentatrice Emma Wortelboer en cabaretier Andries Kunu en moest dit een maand geheimhouden.

Rob Kemps moest winst Slimste Mens maand geheimhouden

02:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!