Humberto Beeld © RTL / Humberto 26-08-21

Flinke discussie bij Humberto tussen Gerard Joling en Frans Bauer

27 augustus 2021 12:40

Donderdagavond ging het er aan tafel bij Humberto Tan (55) pittig aan toe. 'The Voice Senior'-collega's Gerard Joling (61) en Frans Bauer (47) waren het er niet over eens of ze als bekend persoon een voorbeeldfunctie hebben met betrekking tot het laten vaccineren tegen corona.

"We moeten er toch een keer vanaf"

Presentator Humberto Tan liet een fragment zien waarin een Hongaarse dirigent werd ingeënt, terwijl hij aan het werk was. Daarna vroeg hij de mening van Frans: "Ja, als iemand daarvoor kiest", vertelt de zanger ietwat twijfelachtig. Gerard Joling laat meteen zijn mening horen: "André Rieu heeft dat ook gedaan. Ik vind het wel goed, hoor! We moeten er toch een keer vanaf, als de jeugd het niet doet en de mensen die ertegen zijn. We komen er sowieso nooit vanaf, maar dan wordt het wel geminimaliseerd en jij wilt toch ook weer zingen, Franske?"

Vervolgens vraagt Lee Towers, die ook te gast is, zich hardop af of Frans zich wel heeft laten inenten. Daarop reageert de 'Heb Je Even Voor Mij'-zanger met: "Ik laat me daar niet over uit. Want ik vind: je moet mensen zelf laten kiezen. Je moet zelf informeren of je wilt. En als artiest is het niet mijn taak om mensen te overtuigen." 

Vervolgens loopt het gesprek uit de hand en lijken Frans, Gerard en Lee er niet met z'n drieën uit te komen. Ook Frits Wester, die Frans stevig aan de tand voelt, mengt zich in het gesprek. De discussie is in de video hieronder vanaf de 56ste minuut terug te zien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frans Bauer op muzikale trip down memory lane in nieuw programma

Ook op Twitter reageerden veel mensen op de discussie. Velen begrepen de uitleg van Frans, en anderen vonden weer dat Gerard en Lee wel een punten hadden. 'Hoe je ook over vaccineren, Frans of Frits denkt, in dit geval respect voor Frans', 'Ben zelf pro vaccineren maar kan (toch) een heel eind meegaan met Frans Bauer' en 'Die Gerard Joling is wel lekker op dreef vanavond bij Humberto. Gewoon basic. Hop, die prik erin. Daarna fijne interviewtechniek van Frits Wester die erachter poogt te komen of Frans Bauer gevaccineerd is', wordt er zoal gereageerd. Hieronder nog meer reacties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Humberto gieren het uit na goocheltruc familie Kazàn

Humberto is elke werkdag rond 22.00 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!