Chantal en Henk in Eating With My Ex: Going Dutch Beeld © Eating With My Ex: Going Dutch

Henk confronteert Chantal: 'Waarom laat je me niet met rust?'

27 augustus 2021 16:53

Via de media is de hoog opgelopen ruzie tussen Chantal (44) en Henk (43), bekend van 'Married at First Sight', uitgebreid te volgen geweest. Van een rechtstreeks gesprek tussen 'Henkie en Wenkie' kwam het echter nooit. Voor 'Eating With My Ex: Going Dutch' maken ze een uitzondering: de exen besluiten na bijna twee jaar de strijdbijl te begraven.

"Ik heb haar niets meer te vertellen"

Henk durfde het aan om blind te trouwen met Chantal, maar zoals we allemaal hebben kunnen zien was dat niet bepaald een succes. Na hun mislukte huwelijk was Chantal echter nog niet klaar met Henk, ze maakte hem via social media regelmatig zwart. Henk wil dan ook weten waarom én eist excuses.

Hoewel Henk dus nog het een en ander dwarszit, verloopt hun eerste ontmoeting sinds 1,5 jaar toch soepel. Er wordt zelfs gekust en er worden complimentjes uitgedeeld. Maar als even later de gerechten worden opgediend, slaat de sfeer al snel om. Eén van de eerste vragen is of ze elkaar wel een eerlijke kans hebben gegeven. Iets waar Henk volmondig 'ja' op antwoordt, en daar ligt volgens Chantal juist het probleem. Hij probeerde het volgens haar té hard en dat zorgde ervoor dat ze afstand nam.

Chantal neemt advies ter harte: 'Wenkbrauwen niet meer zo zwart'

01:51
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stoppen slaan door bij diner in Eating With My Ex

"Het was gewoon... dat programma was voor mij veel te heftig", probeert ze uit te leggen. Chantal vertelt dat ze meteen al wist dat hun huwelijk geen kans van slagen had, maar dat ze Henk niet teleur wilde stellen. "En dan krijg je die situaties die bij ons zijn ontstaan. (...) Ik bedoelde het goed, maar het heeft totaal verkeerd uitgepakt. Een eerlijke kans, maar niet volledig", aldus Chantal. Henk vindt het vooral jammer dat zijn ex deze gevoelens destijds niet deelde: "Op dat moment is het niet leuk, maar dan weet ik wel waar ik sta."

Het wordt pas echt een verhit gesprek als Henk vraagt wat al de hele avond op het puntje van zijn tong ligt: "Waarom laat je me niet met rust? (...) Ik vind het jammer dat je op social media dan weer een sneer maakt naar mijn opmerking over die deur. Kan het niet gewoon klaar zijn?" Chantal houdt zich ondertussen van de domme. "Ik had nog geen seconde aan jou gedacht", vertelt ze. "We waren met een hele groep en jouw naam is nooit ter sprake gekomen, of dat we om jou moesten lachen. Helemaal nul, niets."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig MAFS-deelnemer verwacht eerste kindje

Ondanks de verwijten sluiten de twee het gesprek toch goed af. Chantal stelt zelfs voor in de toekomst nog een keer een drankje te doen, maar Henk hoeft haar nooit meer te zien: "Ik heb haar niets meer te vertellen. Voor mijn gevoel is het uitgesproken en that's it."

Eating With My Ex: Going Dutch is elke vrijdag te zien op discovery+.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!