Loretta Schrijver en Quinty Trustfull Beeld © ANP

Loretta geeft gezondheidsupdate: 'Ik ben zo veranderd na dat ziekenhuis'

30 augustus 2021 16:50

De eerste afleveringen van het nieuwe seizoen van 'Koffietijd' moet Loretta Schrijver (65) wegens gezondheidsredenen aan zich voorbij laten gaan. Dat weerhoudt haar er niet van om toch even haar gezicht te laten zien tijdens de aftrap van het programma. Zo laat Loretta weten hoe het nu met haar gaat.

"De wond is nog niet helemaal dicht, de stoma gaat nog niet zoals het moet gaan"

Quinty moet het de komende tijd zonder haar vriendin stellen, maar heeft in Patrick Martens een waardige, tijdelijke vervanger gevonden. Ondanks dat de twee vrouwen een groot deel van de zomerstop samen hebben gespendeerd onder het genot van de nodige kaas- en garnalenkroketten, belt Quinty Loretta toch even op om te vragen hoe het gaat. 

De Koffietijd-presentatrice is dit voorjaar gediagnostiseerd met een beginnende fase van darmkanker. Sinds Loretta onder het mes is gegaan, is ze uit de running. Ze houdt niet alleen een grote snee en een stoma aan de operatie over. "Ik heb nog een longontsteking gehad. Een abces gehad, maar wat een fantastisch ziekenhuis, dat Antonius. Wat een fantastische verpleegkundigen. Wat zijn dát onbaatzuchtige mensen", vertelt ze hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quinty trots op Loretta: 'Kan niet wachten tot ze weer naast mij zit'

Loretta maakt een diepe buiging voor het personeel op de afdeling waar zij verbleef. "Ik ben zo veranderd na dat ziekenhuis. Ik ben emotioneler geworden, gevoeliger. Ik hield weer van de mensen", aldus Loretta. "Ik ben nog herstellende", vervolgt ze. "De wond is nog niet helemaal dicht, de stoma gaat nog niet zoals het moet gaan. Aan m'n conditie wordt gewerkt." 

Na 3.000 stappen per dag en de trap oplopen is Loretta tegenwoordig al gevloerd. "Al die dingen kosten ontzettend veel tijd. Daarom kan ik niet bij jullie zijn", sluit ze af. 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Koffietijd is 'nog een beetje te zwaar' voor Loretta Schrijver

Koffietijd wordt van maandag tot en met vrijdag om 10.00 uur uitgezonden op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!