Beeld © RTL

Kopen Zonder Kijken-kandidaat barst in tranen uit: 'Had dit nóóit gekocht'

6 september 2021 21:55

Martijn Krabbé (53) heeft voor een nieuw seizoen van 'Kopen Zonder Kijken' aankoopmakelaar Alex, bouwdeskundige Bob en stylist Roos weer flink aan het werk gezet. Maar in de tweede aflevering blijkt hoe ondankbaar het werk is dat zij verrichten: Merel en Yort zijn in eerste instantie helemaal niet blij met de woning die voor hen is gekocht.

"Ik heb er buikpijn van"

'Niet blij' staat in dit geval gelijk aan een vrouw die in tranen is van ellende. Het koppel zit maanden in spanning terwijl Alex een woning zoekt. Met de verkoop van hun eigen woning dringt de tijd en als ze dan eenmaal hun nieuwe paleis voor het eerst zien, is Merel in zak en as. De eengezinswoning in Assendelft die Alex voor hen op de kop heeft getikt, voldoet toch niet helemaal aan de verwachtingen. En dat terwijl de woning aan alle eisen binnen hun ietwat krappe budget voldoet. De aflevering wordt door Martijn zelfs bestempeld als de ongemakkelijkste aflevering in de geschiedenis van Kopen Zonder Kijken. 

Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken hekelen moeilijke kandidaten

02:12
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-stel zet woning na 5 maanden weer te koop

De woning is niet groot genoeg, de kinderen kunnen niet op dezelfde verdieping slapen als hun ouders en tot overmaat van ramp is zelfs aan hun harde eis – een bad voor Yort – niet voldaan. Eén groot drama dus, waardoor het huilen Merel nader staat dan het lachen. "Het is van ons. Ik heb er buikpijn van", vertelt ze. "Ik ben er stil van. Vooral omdat we daarachter (een paar honderd meter verder) wonen." Daarna barst ze in tranen uit. "We hadden dit zelf nooit gekocht", aldus Yort. 

Even later noemen ze de aankoop van het huis zelfs een teleurstelling. Terwijl het koppel zijn vertrouwen verliest in het proces, zet aannemer Bob een tandje bij. Hij zet alles op alles om het huis te verbouwen tot het droomhuis van het gezin dat echt aan álle eisen voldoet. Inclusief het bubbelbad met turbojets voor de heer des huizes. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huis eerste Kopen Zonder Kijken na opnames flink aangepakt

Een flinke verbouwing, nieuwe slaapkamers en de welbekende visgraatvloer verder is het koppel gelukkig wel in de wolken met hun prachtige huis. Vanaf de wc in de hal klinken al de eerste ooh's en aah's. "Dit is wel dik, jongens", luidt de conclusie van Yort. "Het is zo bizar mooi", zegt Merel. "Ik had dit nooit zo verwacht. Onwijs bedankt. Het is perfect."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! Amerikaanse Kopen Zonder Kijken nu te zien bij Videoland

Kopen Zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL4. Je kunt de afleveringen ook terugkijken en vooruitkijken bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!