Frans Bauer Beeld © ANP

Eerbetoon aan overleden dochtertje Jan Dulles in Tour de Frans

31 augustus 2021 07:00

Frans Bauer (47) heeft met zes artiesten twee weken lang door het land gereisd. Na afloop had hij zes nieuwe afleveringen 'Tour de Frans' én zes vrienden voor het leven. "Iedereen heeft mooie dingen in z'n leven, maar ook verdriet", vertelt Bauer aan het ANP. "Dat was het enige wat ons aan het begin van deze reis bond. En de passie voor muziek."

"Maar wat een eer dat we dit voor Jan mochten doen"

In Tour de Frans gaat Frans Bauer samen met Angela Groothuizen, Jan Dulles, Berget Lewis, Jamai Loman, Donnie en Danny de Munk op roadtrip door Nederland. Tijdens de reis bezoeken ze de belangrijkste plekken voor iedere artiest. Zo ging Frans met Jamai Loman mee naar zijn oude school en gaf de groep een concert in de kerk waar Jan Dulles afscheid nam van zijn dochtertje. "Dat was erg emotioneel", vertelt de zanger. In december overleed de 3 maanden oude dochter van de 3JS-zanger. "Zo'n onderwerp is ongelooflijk zwaar. Maar wat een eer dat we dit voor Jan mochten doen. Dan kan muziek opeens een pleister op een hele pijnlijke wond zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Frans Bauer: 'Wie weet komen er binnenkort kleinkinderen'

Frans zegt er zes nieuwe vrienden bij te hebben gekregen. "Iedereen denkt altijd maar dat bekende Nederlanders dagelijks bij elkaar op de koffie komen, maar dat is dus echt niet zo", vertelt hij. "Je ziet elkaar soms alleen vluchtig, dus het was heel mooi om iedereen op deze manier te leren kennen."

Uit de muzikale odes - iedere artiest krijgt er aan het einde van zijn of haar aflevering een - komen soms de meest bijzondere liedjes. "Zo zingt rapper Donnie een nummer voor Jan Dulles. Twee artiesten met een totaal andere stijl, maar dat is zo bijzonder." Frans Bauer is sowieso erg trots op de 27-jarige rapper, die in februari vorig jaar vader werd. "Als ik hem zie lopen met z'n zoontje, raak ik haast ontroerd. Donnie heeft die basis zelf niet gehad. Dan is het zo bijzonder om te zien hoe hij het anders doet met zijn eigen kind."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Flinke discussie bij Humberto tussen Gerard Joling en Frans Bauer

Iedere aflevering van het programma, dat vanaf 31 augustus wekelijks te zien is op RTL4, moet volgens Frans "een mooi portretje" van de artiest worden. "Ik geloof dat dat wel gelukt is. We zijn echt de diepte in gegaan. We hebben gelachen en een traan gelaten. Het is intiem en echt. Precies zoals ik het voor ogen had."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frans Bauer op muzikale trip down memory lane in nieuw programma

Deze week bestaat RTL Boulevard twintig jaar en daarom zoeken we sterren op die we al twintig jaar volgen. Frans en Mariska Bauer horen daar natuurlijk bij. Je ziet het in onderstaande video.

Frans Bauer: 'Wie weet komen er binnenkort kleinkinderen'

02:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!