Heel Holland Bakt Nog een keer Beeld © Omroep MAX/Roland J Reinders

Janny van der Heijden geen trek in Heel Holland Bakt met BN'ers

31 augustus 2021 12:20

BN'ers op het ijs, op de dansvloer, in de bush, op de hei met een paar schapen; er zijn in de loop der jaren heel wat televisieformats met bekende Nederlanders op de beeldbuis verschenen. Eén format hoopt Janny van der Heijden nooit op televisie te zien: BN'ers in haar 'Heel Holland Bakt'-tent.

"Dát zou uitmelken zijn!"

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt wordt speciaal: in Heel Holland Bakt Nog een keer zien we oud-deelnemers die een tweede kans krijgen. Is dat uitmelken van een populair programma? Niet als het aan jurylid Janny ligt. Ze vertelt in Veronica Superguide: "Nee, het heeft een andere reden. Heel Holland Bakt bestaat tien jaar. We doen dit als een soort terugblik op de eerdere seizoenen. We gaan volgend jaar niet weer zoiets doen hoor!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Janny van der Heijden heeft geen man nodig: 'Wordt gezien als een tekort'

Janny trekt de grens bij een VIP-versie. "Er is weleens voorgesteld een BN’er-versie te maken. Nou, nee. Dát zou uitmelken zijn! Bovendien wil ik dat het een wedstrijd voor gewone mensen blijft."

Het jurylid is dankzij het programma zelf ook een BN'er geworden. Zo was ze onder meer te zien in Het Perfecte Plaatje en vaart ze met André van Duin de mooiste routes in Denkend aan Holland. "Dat was nooit een doel op zich, op tv komen. Ik werkte al heel lang bij programma’s achter de schermen."

Ze werd door de makers van de bakwedstrijd gevraagd het programma mee op te zetten. "Totdat iemand ineens zei: 'Eigenlijk ben jij het type dat we zoeken voor de jury!' Ach ja, dacht ik, waarom niet?" Janny had nooit kunnen overzien dat het zo zou lopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze oudgedienden doen mee aan Heel Holland Bakt Nog een keer

Met het BN'erschap komen ook een hoop aanvragen voor andere programma's. "Ik doe ook een heleboel dingen níét." Ze is bijvoorbeeld wel eens gevraagd voor een datingprogramma of programma's waarin mensen 'elkaar afzeiken'. "Dat past totaal niet bij me. Expeditie Robinson ook niet. Mijn zoons grappen daar weleens over. 'Mam, dat kun jij echt niet. Dan moeten we ergens dieetrepen verstoppen', haha!"

Heel Holland Bakt Nog een keer zie je vanaf 5 september elke zondag om 20.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!